30.7.12

Καταδικάστηκε η Κ. Μπουρμπούλια για τις φούσκες

Καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 12ετή κάθειρξη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος η πρώην ανακρίτρια Κωνσταντινα Μπουρμπούλια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την περίοδο που χειριζόταν την ανάκριση για τις μετοχές-φούσκες δωροδοκήθηκε προκειμένου να μην ασκήσει κακουργηματική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων της εταιρίας Σιγάλας, η οποία φέρεται να είχε εξαπατήσει την περίοδο 1999-2000 τους επενδυτές του χρηματιστηρίου.

Η κ. Μπουρμπούλια εκτίει ούτως η άλλως ποινή στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου και θα παραμείνει ενώ το δικαστήριο καταδίκασε 10 ακόμη άτομα, δίνοντας τους ωστόσο αναστολή.

Για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 ετών ο επιχειρηματίας Τρύφων Αποστολόπουλος ενώ σε 8 χρόνια καταδικάστηκαν, ο πρώην πρόεδρος της ΑΤΤΙ ΚΑΤ, Παν. Πανούσης καθώς και ο τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Κωνσταντίνος Τσέλος.

Σε 5ετή φυλάκιση καταδικάστηκαν επίσης οι Ν. Γαβαλάκης, Δ. Λέκκας, Γ. Μελάς ενώ σε φυλάκιση τριών ετών καταδικάστηκαν οι Θ. Κονταράκος, Ε. Βαλλής, Ν. Μιχαλιός και Σ. Κουμεντάκης. 

Υπενθυμίζεται ότι όταν είχαν ανοιχτεί οι λογαριασμοί της Κ. Μπουρμπούλια είχαν εντοπιστεί δύο εμβάσματα συνολικού ύψους 400.000 ευρώ στην ελβετική τράπεζα UBS. Δικαιούχος του συγκεκτριμένου λογαριασμού ήταν και ο δικηγόρος Σ. Κουμεντάκης.

Σύμφωνα με την κατηγορία, τα δυο εμβάσματα είχαν κατατεθεί από τον επιχειρηματία Τρύφωνα Αποστολόπουλο, μέσω των υπεράκτιων εταιριών Plexus Corporation και Vega International Corporation.

Η κ. Μπουρμπούλια είχε τότε ισχυριστεί ότι οι 400.000 ευρώ ήταν το αντίτιμο χρυσών λιρών που προέρχονταν από την προσωπική της περιουσία και είχε αναλάβει να τις πουλήσει ο κ. Αποστολόπουλος. 

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/716569/Article.aspx

No comments: