13.9.12

Απειλές για υποβάθμιση της γερμανικής οικονομίας από την Egan - Jones

Με αφορμή την έγκριση του ESM από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσλούης, ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει την αρνητική τροπή που μπορεί να πάρει η συγκεκριμένη απόφαση για τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, αν και τονίζει πως τα τρία Α διατηρούνται

Αναλυτικά, η Egan - Jones, στο σημειώμα της σχολιάζει: «Το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές υποχρεώσεις για τη Γερμανία και μείωση της συνολικής ποιότητας της πίστωσης. Παρόλα αυτά, πιστεύουμε ότι η αγορά θα δει αυτή την εξέλιξη ως θετική, αν και από οικονομική και δημοσιονομική άποψη θα επιφέρει σημαντική ζημιά στη Γερμανία».

Κατά συνέπεια «εκτιμούμε ότι θα υπάρξει υποβάθμιση καθώς ο λόγος χρέος προς ΑΕΠ της Γερμανίας θα αυξάνεται» αναφέρει η ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι η Moody’s έχει αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη Γερμανία με αρνητικό outlook. Αντιθέτως Standard & Poor’s και Fitch Ratings έχουν αξιολόγηση «ΑΑΑ» με σταθερό outlook.

http://www.reporter.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%AF%CE%B1/item/208644-Apeiles-gia-ypobathmish-ths-germanikhs-oikonomias-apo-thn-Egan-Jones

No comments: