26.12.12

Εξιχνιάστηκε υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος του ΕΟΤ

Αναλυτικά περιγράφει ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας την διαλεύκανση της υπόθεσης με την απάτη στον ΕΟΤ στην οποία εμπλέκονται πέντε άτομα τα οποία συνελήφθησαν και την Παρασκευή θα οδηγηθούν στον τακτικό ανακριτή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, υπόθεση απόπειρας απάτης κακουργηματικής φύσεως, σε βάρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).
Συνελήφθησαν πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ. και τέσσερα ακόμα άτομα, σε βάρος των οποίων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα απάτης και πλαστογραφία.
Στην ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην Ειδικού Συμβούλου, εμπεριέχεται επιπλέον το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία.
Ο πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ. σε συνεργασία με τους υπόλοιπους, επιχείρησε να προβεί σε απάτη σε βάρος του Οργανισμού χρησιμοποιώντας πλαστό τιμολόγιο εταιρείας, συνολικού ύψους 147.600 ευρώ.
Εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, υπόθεση απόπειρας απάτης σε βάρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.), μέσω χρήσης πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών εταιρείας ύψους (147.600) ευρώ και έκδοσης, αντίστοιχου ποσού, επιταγής του Οργανισμού.
Συνελήφθησαν το προηγούμενο διήμερο, για την υπόθεση αυτή, πέντε (5) ημεδαποί, μεταξύ των οποίων ένας 39χρονος πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ., ένας 44χρονος επιχειρηματίας, ένας άνδρας και μία γυναίκα 29 ετών αντίστοιχα, μέτοχοι εταιρείας και ένας επίσης 44χρονος άνδρας, εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας αυτής.
Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα, κακουργηματικής φύσεως, αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας απάτης και πλαστογραφίας, ενώ επιπλέον σε βάρος του πρώην Ειδικού Συμβούλου του Ε.Ο.Τ. για το αδίκημα της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, ο πρώην Ειδικός Σύμβουλος του Ε.Ο.Τ., σε συνεννόηση και συνεργασία με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, εξέδωσε επιταγή ύψους (147.600) ευρώ, από μπλοκ επιταγών του Οργανισμού, για εξόφληση ως παραστατικού, πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών, αντίστοιχου ποσού, της εταιρείας των δύο 29χρονων.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, κλιμάκια αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αξιολόγησαν και αξιοποίησαν στοιχεία τα οποία προέκυπταν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των συλληφθέντων προσώπων και να εξακριβωθεί η μέθοδος και ο τρόπος δράσης τους.
Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον αρμόδιο Τακτικό Ανακριτή, ενώ την Παρασκευή (28.12.2012) θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιόν του. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται».

 http://www.iefimerida.gr/node/83209#ixzz2GBIB5EzQ

Την τελευταία στιγμή, αποφεύχθηκε η υπεξαίρεση 147.000 ευρώ από τα ταμεία του ΕΟΤ, μετά την αποκάλυψη για απόπειρα απάτης σε βάρος του Οργανισμού.
Η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, αφού ενημερώθηκε από τον νέο γενικό γραμματέα του ΕΟΤ, Πάνο Λειβαδά, ο οποίος αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Νίκο Καραχάλιο, έδωσε εντολή για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι ανήμερα των Χριστουγέννων ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ η σύλληψη πέντε ατόμων, μεταξύ αυτών και ειδικού συμβούλου του παραιτηθέντα γγ του ΕΟΤ, για υπόθεση υπεξαίρεσης σε βάρος του Οργανισμού, η οποία, σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, αφορούσε απόπειρα των συλληφθέντων να εξαργυρώσουν επιταγή του Οργανισμού, ύψους 147.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να διασταυρώνεται οφειλή του ΕΟΤ στη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Πρόκειται για τον 39χρονο πρώην Ειδικό Σύμβουλο του ΕΟΤ Κ. Βασιλάκο, έναν 44χρονο επιχειρηματία, έναν άνδρα και μία γυναίκα 29 ετών αντίστοιχα, μέτοχοι εταιρείας και έναν επίσης 44χρονο άνδρα, εξωτερικό συνεργάτη της εταιρείας αυτής.
Ο πρώην ειδικός σύμβουλος του κ. Καραχάλιου, Κώστας Βασιλάκος, σύμφωνα με την αστυνομία, φέρεται να είχε στην κατοχή του, παράτυπα, μπλοκ επιταγών του Οργανισμού.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο πρώην Ειδικός Σύμβουλος του ΕΟΤ, σε συνεννόηση και συνεργασία με τους υπόλοιπους συλληφθέντες, εξέδωσε επιταγή ύψους 147.600 ευρώ, από μπλοκ επιταγών του Οργανισμού, για εξόφληση ως παραστατικού, πλαστού τιμολογίου παροχής υπηρεσιών, αντίστοιχου ποσού, της εταιρείας.
Σημειώνεται ακόμη ότι σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκε ποινική δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρα απάτης από κοινού και πλαστογραφία μετά χρήσης. Ο ειδικός σύμβουλος βαρύνεται και με την κατηγορία της υπεξαίρεσης προς την υπηρεσία.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, κλιμάκια αστυνομικών της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, αξιολόγησαν και αξιοποίησαν στοιχεία, τα οποία προέκυπταν για τη συγκεκριμένη υπόθεση, με αποτέλεσμα να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία των συλληφθέντων προσώπων και να εξακριβωθεί η μέθοδος και ο τρόπος δράσης τους.
Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση στον αρμόδιο τακτικό ανακριτή, ενώ την Παρασκευή θα οδηγηθούν εκ νέου ενώπιόν του. Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.
Όλγα Κεφαλογιάννη: "Να πάνε όλα στον εισαγγελέα τώρα"
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Πάνος Λειβαδάς, δήλωσε ότι το απόγευμα της Παρασκευής 21-12-2012 ο Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών του ΕΟΤ συνοδευόμενος από τον πρώην Ειδικό Σύμβουλο του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ, κύριο Βασιλάκο, προσήλθαν στο γραφείο του και τον ενημέρωσαν ότι νωρίτερα, το μεσημέρι, γυναίκα αγνώστων στοιχείων εμφανίστηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος και ζήτησε να εισπράξει πολύ μεγάλο ποσό μέσω επιταγής του ΕΟΤ"
Η υπάλληλος της Τράπεζας της Ελλάδος επικοινώνησε με τις οικονομικές υπηρεσίες του ΕΟΤ για να ενημερώσει για το συμβάν. Από τον πρώτο έλεγχο που διεξήγαγαν, επί τόπου, οι οικονομικές υπηρεσίες, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε καμία σχετική οφειλή του ΕΟΤ προς το Νομικό Πρόσωπο, στο όνομα του οποίου είχε εκδοθεί η συγκεκριμένη επιταγή και γι΄ αυτό ζήτησαν την κατακράτηση της επιταγής.
Ο κ. Λειβαδάς ενημέρωσε την Υπουργό Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία του είπε: “Να πάνε όλα στον Εισαγγελέα, τώρα.”
"Η πρώτη μας ενέργεια ήταν να απευθυνθούμε άμεσα στην Δίωξη Οικονομικού Εγκλήματος προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του Αυτοφώρου. Η εντολή της Υπουργού ήταν να κατατεθεί ταυτόχρονα μηνυτήρια αναφορά στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για την διερεύνηση του όλου θέματος και ειδικότερα για το πως το μπλόκ των επιταγών, απο τις οικονομικές υπηρεσίες, βρέθηκε στα χέρια του πρώην Ειδικού Συμβούλου, του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ", δήλωσε ο κ. Λειβαδάς.
Σημείωσε ακόμα ότι ανάμεσα στα πέντε άτομα που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση δεν βρίσκεται κανένας δημόσιος υπάλληλος που να υπηρετεί στον ΕΟΤ.
"Οι υπηρεσίες μας, που λειτούργησαν άμεσα για την αντιμετώπιση της υπόθεσης, προβαίνοντας σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, θα συνεχίσουν να παράσχουν κάθε συνδρομή στις αρμόδιες αρχές ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά" κατέληξε ο κ. Λειβαδάς.

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/pws_apofeuxthhke_ypeksairesh_147_000_eyrw_apo_ta_tameia_toy_eot.2063673.html

______________________________________________

είναι ..μόνο €147,000 αλλά παραπάνω από ενδεικτικό του πως γίνονται οι δουλειές...

No comments: