29.12.12

Reuters: Πρόταση Ομπάμα για αύξηση φόρων σε εισοδήματα άνω των 250 χιλ. δολ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ομπάμα θα θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση για αύξηση των φόρων σε όσους έχουν εισόδημα άνω των 250.000 δολαρίων.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δεν σκοπεύει να καταθέσει καινούρια πρόταση ώστε να αποφευχθούν οι περικοπές δαπανών και οι αυξήσεις των φόρων τον Ιανουάριο του 2013, αναφέρουν πηγές του Reuters.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα θα θέσει σε ψηφοφορία την πρόταση για αύξηση των φόρων σε όσους έχουν εισόδημα άνω των 250. 000 δολαρίων.
Πηγή: Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2267482

«Συγκρατημένα αισιόδοξος» για την επίτευξη συμφωνίας μέχρι την Τρίτη με στόχο την αποφυγή του «δημοσιονομικού αδιεξόδου» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Κογκρέσου.
Ο κ. Ομπάμα ανέθεσε στον Δημοκρατικό, Χάρι Ρέιντ, και τον Ρεπουμπλικάνο ομόλογό του, Μιτς ΜακΚόνελ, να συνεργαστούν για τη σύσταση ενός σχεδίου.
Οι δύο άνδρες δήλωσαν ότι θα προσπαθήσουν να έχουν ένα σχέδιο έτοιμο εντός 48 ωρών, δηλαδή μέχρι την Κυριακή, μία μόλις ημέρα πριν τη λήξη της προθεσμίας.
Εάν οι εκπρόσωποι του Κογκρέσου δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμβιβασμό, ο αμερικανός πρόεδρος έχει εισηγηθεί να διεξαχθεί ψηφοφορία σχετικά με την πρόταση που έχει υποβάλει για αύξηση της φορολογίας σε όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 250.000 δολαρίων, ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα για τα επιδόματα ανεργίας και να αποφευχθούν μερικές από τις πιο δραστικές περικοπές δαπανών.
Αν οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία, ώστε να αντικατασταθεί η λιτότητα και τα φορολογικά μέτρα με μια πιο μετρημένη προσέγγιση, τότε οι φόροι αναμένεται να αυξηθούν για τους περισσότερους αμερικανούς και θα επέλθουν σημαντικές περικοπές στις κρατικές δαπάνες από το νέο έτος, κάτι που οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα στην οικονομία των ΗΠΑ.
Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2267492

__________________________________________________

να τον φωνάξουμε στην Ελλάδα να του δείξουμε πως πληρώνονται οι φόροι

 

No comments: