27.12.12

Νέα υψηλά για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. στην εκπνοή του έτους Πηγή:www.capital.gr

Κάτω από τα 28 δισ. ευρώ ο λογαριασμός για τις τράπεζες, πάνω από τις 900 μονάδες το Χ.Α. Με αιχμή τις τράπεζες, η αρχικά ήπια ανοδική τάση ισχυροποιήθηκε, πήρε πόντους και μονάδες στο ταμπλό.

Με τον FTSE Large Cap να ενισχύεται κατά 3,10% προς τις 320 μονάδες, το Γενικό Δείκτη κατά 2,35% προς τις 920 μονάδες, ενώ ο προπομπός FTSE Mid κυμαίνεται πλέον στις 1.130-1.135 μονάδες.

Πλησιάζει τα 24 εκατ. ευρώ η αξία των συναλλαγών, λίγο πριν από τις 13.30, από τα οποία 3,1 εκατ. ευρώ στην Εθνική, 2,4 εκατ. ευρώ στον ΟΠΑΠ, 2,1 εκατ. ευρώ στην Alpha Bank, ενώ ακολουθούν ΟΤΕ, Πειραιώς, ΔΕΗ και ΕΧΑΕ.

Σε σχετικό θέμα του euro2day.gr γίνεται εκτενής αναφορά για τον «τελικό λογαριασμό των κεφαλαιακών αναγκών για την κάθε τράπεζα ξεχωριστά». Εξέλιξη που, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, αποδίδει τη μόχλευση που επιχειρείται στον κλάδο και ευρύτερα στην αγορά.

Για τη διαμόρφωση καλύτερης εικόνας ανεβάσαμε νωρίτερα στον Εκηβόλο διάγραμμα του FTSE Large Cap, όπου αποτυπώνονται τα δύο βασικότερα σενάρια.

Στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση ενδιαφέρον και αυξημένες συναλλαγές καταγράφονται σε Motor Oil, Intralot, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Μυτιληναίο, Ελλάκτωρ, αλλά αναμφίβολα η έκπληξη της συνεδρίασης είναι τα Ελληνικά Χρηματιστήρια


Ανάλογη κινητικότητα σημειώνεται και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με υπεραπόδοση των ΕΒΖ, Intracom, Σωληνουργεία Κορίνθου, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, Νηρέα.

http://www.euro2day.gr/ase/market_comment/151/articles/747912/ArticleMarketComment.aspx

No comments: