16.12.08

Ζημιές $2,12 δισ. για την Goldman Sachs στο δ΄ τρίμηνο χρήσης

Ζημιές της τάξης των 2,12 δισ. δολαρίων κατέγραψε η Goldman Sachs στο δ΄ τρίμηνο χρήσης. Σε ανά μετοχή βάση, ο χρηματοπιστωτικός όμιλος εμφάνισε ζημιές ύψους 4,97 δολαρίων, μέγεθος χειρότερο των συγκλινουσών εκτιμήσεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για ζημιές 3,73 δολαρίων ανά μετοχή.

Πρόκειται για τις πρώτες ζημιές της Goldman Sachs από όταν εισήχθε στο χρηματιστήριο πριν από περίπου μία δεκαετία. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι ο όμιλος είχε εμφανίσει κέρδη της τάξης των 3,22 δισ. δολαρίων, ήτοι 7,01 δολάρια ανά μετοχή.

Ο όμιλος εμφάνισε αρνητικό κύκλο εργασιών της τάξης των 1,58 δισ. δολαρίων. Τα έσοδα από τις δραστηριότητες στον κλάδο της διαχείρισης παγίων υποχώρησε 19% στα 945 εκατ. δολάρια, ενώ ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 διανορφωνόταν στο τέλος της χρήσης στο 15,6%.

Πάντως, παρά την συμμετοχή της στο πρόγραμμα TARP των 700 δισ. δολαρίων και τη μετατροπή της σε τράπεζα συμμετοχών, η Goldman Sachs κατέγραψε πτώση "σχεδόν σε κάθε τάξη παγίων" στο χαρτοφυλάκιο του, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος,, Lloyd Blankfein. Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως "αν και η τριμηνιαία μας απόδοση δεν ήταν ανάλογη των εκτιμήσεων μας, η Goldman Sachs παραμένει κερδοφόρα σε έτος με τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει ο κλάδος στην ιστορία του" σημείωσε ο Blankfein.

http://www.capital.gr/news.asp?Details=639715

No comments: