23.12.08

Roubini: Επόμενο θύμα της κρίσης τα hedge funds

Το επόμενο θύμα της πιστωτικής κρίσης θα είναι τα hedge funds, όπως δηλώνει ο κ. Nouriel Roubini σε συνέντευξή του στους "Financial Times", προβλέποντας παράλληλα ότι το 2009 θα είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο έτος.

Οι προοπτικές των αγορών
Το δολάριο θα ακολουθήσει την αδύναμη πορεία του, με δεδομένη την τρελή μείωση επιτοκίων εκ μέρους της Fed αλλά και τα ιδιαίτερα υψηλά ελλείμματα των ΗΠΑ. Οι προοπτικές για τις μετοχές δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικές, καθώς ο κορυφαίος οικονομολόγος προβλέπει περαιτέρω πτώση από 15% έως και 20% τόσο για τις ΗΠΑ όσο και διεθνώς, αφού μακροοικονομικά και εταιρικά μεγέθη θα είναι δυσμενέστερα απ’ ό,τι προβλέπει ο μέσος όρος των αναλυτών.
Ανάλογη πτώση αναμένεται ότι θα σημειώσουν και τα εμπορεύματα και ο κ. Roubini δηλώνει: "Ανησυχώ για τα πάντα: μετοχές, εμπορεύματα, πιστωτική αγορά".
Μοναδικό ασφαλές καταφύγιο εμφανίζονται τα μετρητά και "εργαλεία" τα οποία επενδύουν σε αυτά, τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο διάστημα.
Οι μικροί επενδυτές -παρά την τρέχουσα αδύναμη πορεία των αγορών- θα πρέπει να συνεχίσουν να τοποθετούν τα κεφάλαιά τους σε μετοχές, αλλά για μακροχρόνιο ορίζοντα, όπως, άλλωστε ο κ. Roubini παραδέχεται ότι πράττει με τις δικές του αποταμιεύσεις.

http://www.euro2day.gr/ftcom_gr/194/articles/424491/ArticleFTgr.aspx

No comments: