25.1.10

Schroders: Ποντάρει στα ελληνικά ομόλογα

«Ελληνικά ομόλογα» είναι η απάντηση που δίνει ο Νικ Γκάρτσαϊντ, διαχειριστής κεφαλαίων με ειδικότητα τις επενδύσεις σταθερού εισοδήματος στη Schroders, στην ερώτηση: «Ποια είναι η καλύτερη επένδυση στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή;».
Ο λόγος που ο κ. Γκάρτσαϊντ είναι τόσο ένθερμος για τους ελληνικούς τίτλους είναι η πεποίθησή του ότι εν ανάγκη οι Βρυξέλλες θα παρέμβουν ώστε η Αθήνα να λύσει το δημοσιονομικό της πρόβλημα.
Ο κ. Γκάρτσαϊντ, πάντως, εμφανίζεται απαισιόδοξος για τις ευρωπαϊκές οικονομίες εν γένει, καθώς αδυνατεί να βρει μια κινητήριο δύναμη πάνω στην οποία θα μπορούσε να βασιστεί η ανάκαμψή τους.
Ωστόσο, συμπληρώνει, η Γηραιά Ήπειρος κρύβει και μια μεγάλη ευκαιρία: την Ελλάδα. Όπως επισημαίνει, η Ευρώπη είναι ένα πολιτικό κατασκεύασμα και ως εκ τούτου η Ελλάδα δεν πρόκειται να αφεθεί στη μοίρα της ή να εκδιωχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα ελληνικά ομόλογα εμφανίζονται σήμερα φθηνά.
Η Αθήνα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της, θεωρεί ο κ. Γκάρτσαϊντ, εκτιμώντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα στηρίξει τις προσπάθειες αυτές.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13903&subid=2&pubid=24471140

No comments: