24.6.10

Σε ιστορικά υψηλά τα CDS των ελληνικών ομολόγων

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αναρριχήθηκε σήμερα το κόστος ασφάλισης ελληνικών κρατικών ομολόγων έναντι αθέτησης πληρωμών, ενώ άνοδο σημείωσε και το spread των ελληνικών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της CMA DataVision, τα CDS των πενταετών ομολόγων αυξήθηκαν στις 958 μονάδες βάσης από 934 μονάδες βάσης που έκλεισαν χθες στη Νέα Υόρκη. Ανοδικά κινήθηκαν και τα CDS των ομολόγων άλλων περιφερειακών χωρών της ευρωζώνης.

Εν τω μεταξύ, το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για διακράτηση ελληνικών ομολόγων έναντι των γερμανικών Bunds διευρυνόταν, στις 11:26 (ώρα Ελλάδος), στις 803 μονάδες βάσης από 792 μονάδες βάσης χθες.

«Η διεύρυνση στις αποδόσεις μεταξύ ελληνικών και γερμανικών ομολόγων οφείλεται στο κλίμα νευρικότητας που επικρατεί εν όψει των εκδόσεων εντόκων γραμματίων που σχεδιάζει ο ΟΔΔΗΧ εντός του Ιουλίου, αλλά και λόγω των ανησυχιών για μαζικές πωλήσεις ελληνικών κρατικών ομολόγων από τους επενδυτές, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον σε βασικούς ομολογιακούς δείκτες, έπειτα από την υποβάθμιση της πιστοληπτικής κατάταξης της Ελλάδας σε καθεστώς junk από τη Moody's», εκτιμά trader κρατικών τίτλων.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1834865

No comments: