28.1.11

Έκτακτη Σύνοδος(;)

Σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με θέμα το ευρώ, ενδέχεται να συνέλθουν το Μάρτιο οι Ευρωπαίοι ηγέτες, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων της ευρωζώνης, που επικαλείται το Reuters.
Η έκτακτη σύνοδος κορυφής θα ασχοληθεί με την ολοκληρωμένη λύση-πακέτο για τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, τόνιζαν οι αξιωματούχοι που δεν θέλησαν να κατονομαστούν. Αβέβαιο παραμένει εάν στην εξεταζόμενη σύνοδο θα συνέλθουν ηγέτες μόνο από την ευρωζώνη ή από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως σχολιάζει το πρακτορείο, η διοργάνωση ενός τέτοιου γεγονότος, θα μπορούσε να προκαλέσει ισχυρισμούς για έλλειψη ετοιμότητας των ευρωπαίων ηγετών, οι οποίοι συναντιούνται την ερχόμενη Παρασκευή, προκειμένου να συζητήσουν σχετικά με την ενέργεια, αλλά ακόμη δεν έχουν προγραμματίσει τη λήψη αποφάσεων για μέτρα επίλυσης της κρίσης, μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Μαρτίου.
"Υπάρχει η αίσθηση πως το momentum έχει χαθεί και το αίσθημα του επείγοντος έχει μειωθεί, εν μέρει γιατί η πίεση της αγοράς εμφανίζεται μειωμένη, ακόμη κι αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Γερμανία: Προετοιμάζει σύμφωνο ανταγωνιστικότητας
H γερμανική καγκελαρία εξετάζει κείμενο προτάσεων για ένα νέο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας στην ευρωζώνη, που θα προβλέπει κανόνες για τα δημοσιονομικά, τα μισθολογικά και την φορολογία των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το κείμενο, που είδε το Reuters την Παρασκευή, τα πιο επείγοντα από τα παραπάνω μέτρα πρέπει να ληφθούν σε διάστημα ενός έτους, με το προτεινόμενο σύμφωνο να προβλέπει και οικονομικές κυρώσεις σε περίπτωση αθέτησής του.

http://www.axiaplus.gr/Default.aspx?id=262673&nt=108&lang=1

No comments: