19.1.11

Αφιξη Χου Ζιντάο στις ΗΠΑ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, έφθασε ο πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο, στο πλαίσιο τετραήμερης επίσημης επίσκεψης στη χώρα.
Το αεροπλάνο του Κινέζου προέδρου προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Αντριους κοντά στην Ουάσιγκτον, όπου τον υποδέχθηκε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Η επίσκεψη του Κινέζου προέδρου θα ξεκινήσει από την Ουάσινγκτον όπου θα δειπνήσει στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Ομπάμα και ολιγομελή ομάδα αξιωματούχων.
Πρόκειται για την όγδοη συνάντηση ανάμεσα στους ηγέτες των δύο χωρών η οποία πραγματοποιείται μετά από μια δύσκολη χρονιά που σημαδεύτηκε από εντάσεις σε διαφορετικά μέτωπα.
Την Τετάρτη, ο πρόεδρος Χου θα παραστεί σε επίσημο δείπνο και στη συνέχεια θα μεταβεί στο Σικάγο, όπου θα έχει συναντήσεις με την επιχειρηματική κοινότητα.
Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου Χου στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα θα προωθήσει και θα προβάλλει τα επιτεύγματά της σε ένα βίντεο 60 δευτερολέπτων που θα περνά 300 φορές από τις τεράστιες οθόνες της Time Square στο κέντρο της Νέας Υόρκης.
Το βίντεο, στο οποίο εμφανίζονται ο μπασκετμπολίστας Γιάο Μινγκ, ο πιανίστας Λανγκ Λανγκ, ο αστροναύτης Γιάνγκ Λιουέι, αλλά και απλοί Κινέζοι, προβλήθηκε για πρώτη φορά τη Δευτέρα και η προβολή του θα συνεχιστεί για όλον τον επόμενο μήνα.
Σχέση συνεργασίας αλλά και ανταγωνιστική, με δύσκολες προκλήσεις, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς τη σχέση των ΗΠΑ με την Κίνα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1923214

No comments: