5.7.11

Moody’s: Το γαλλικό σχέδιο για rollover θα φέρει διαγραφές αξιών στις τράπεζες

Οι τράπεζες που θα μετακυλήσουν τις θέσεις τους στα ελληνικά ομόλογα ενδέχεται να χρειαστεί να προχωρήσουν σε διαγραφές αξιών, προειδοποιεί η Moody’s, αν και δεν διευκρινίζει ακόμα εάν το γαλλικό σχέδιο για το rollover θα οδηγήσει σε default.

Η Standard & Poor's υπονόμευσε τις προσπάθειες για συμφωνία μεταξύ των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και των τραπεζών για τη μετακύλιση, προειδοποιώντας ότι η συμφωνία μάλλον θα χαρακτηριστεί ως "selective default", δηλαδή επιλεκτική χρεοκοπία.

Η ΕΚΤ θα λάβει υπόψη της την υψηλότερη από τις αξιολογήσεις των τριών οίκων για κρίνει το εάν θα συνεχίσει να αποδέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εγγύηση για την παροχή ρευστότητας στις εγχώριες τράπεζες.

Σύμφωνα με τη Moody’s, το γαλλικό σχέδιο θα μπορούσε να φέρει άμεσες διαγραφές αξιών στα χαρτοφυλάκια ομολόγων «διαθέσιμα προς πώληση» των τραπεζών, καθώς και στα χαρτοφυλάκια «διακράτησης έως την ωρίμανση».

Πάντως, η Moody's δεν έχει εξετάσει ακόμα το εάν η συμφωνία θα χαρακτηριστεί default. Όμως, οι αναλυτές εκτιμούν ότι δεν υπάρχει τρόπος να αποτραπεί, αναφέρει το Dow Jones.

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=97886

No comments: