5.7.11

Nowotny: Σκληρή η στάση των οίκων αξιολόγησης

Οι οίκοι αξιολόγησης έχουν σκληρύνει πολύ τη στάση τους σε ότι αφορά την ενδεχόμενη συνεισφορά του ιδιωτικού τομέα στη διάσωση της Ελλάδας, σε σχέση με προηγούμενα προγράμματα διάσωσης, σύμφωνα με το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, κ. Ewald Nowotny.
Σε συνέντευξή του σε αυστριακό κανάλι, ο κ. Nowotny επανέλαβε ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας πρέπει να αποφευχθεί και πως τουλάχιστον κάποιες τράπεζες που έχουν ελληνικά κρατικά ομόλογα είναι έτοιμες να βοηθήσουν για την σταθεροποίηση της κατάστασης, όμως οι οίκοι αξιολόγησης το κάνουν πιο δύσκολο.
«Διεξάγουμε μια πολύ δύσκολη συζήτηση με τους οίκους αξιολόγησης», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Αυτό που πρέπει να βρούμε είναι ένας τρόπος που από τη μια πλευρά σίγουρα να περιλαμβάνει τις τράπεζες από την άλλη όμως να μην οδηγεί σε χρεοκοπία ως συνέπεια (αυτής της εμπλοκής)», πρόσθεσε.

«Πρέπει επίσης να πω πως με εντυπωσιάζει ότι οι οίκοι αξιολόγησης είναι πολύ πιο αυστηροί και πιο επιθετικοί σε αυτό το ευρωπαϊκό θέμα απ’ ότι ήταν, για παράδειγμα, σε παρόμοιες περιπτώσεις στη Νότια Αμερική», τόνισε. 

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/647499/Article.aspx

No comments: