31.8.12

ΔΟΨ: Ανήκουμε στην Ευρώπη



Ανήκουμε στην Ευρώπη...


Ολα τα στοιχεία βεβαιώνουν ότι οι ηγέτιδες χώρες της Ευρώπης έχουν επιλέξει να κάνουν ό,τι χρειάζεται προκειμένου να στηριχθεί η ευρωζώνη και το ευρώ.

Και η προαναγγελία παρεμβάσεων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι ενδεικτικές αυτής ακριβώς της στρατηγικής επιλογής που έχουν κάνει πρωτίστως οι Γερμανοί και μαζί τους οι Γάλλοι, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί και άλλοι.

Ειδικώς η ηγεσία της Γερμανίας αποφάσισε πως δεν μπορεί να εγερθεί γι' ακόμη μια φορά στην ιστορία «γερμανικό πρόβλημα»' στην Ευρώπη.

Η κυρία Μέρκελ πίεσε όσο μπορούσε, εξάντλησε τις δυνατότητές της και τώρα που έφτασε ο κόμπος στο χτένι το πήρε απόφαση ότι το στρατήγημα του ευρώ την υπερβαίνει, είναι πολύ μεγάλο για να το αρνηθεί.

Σ' αυτές τις νέες συνθήκες η Ελλάδα έχει την ευκαιρία να παραμείνει ισότιμο μέλος της ευρωζώνης. Και καμία πολιτική δύναμη στην χώρα μας, όσο αρνητική κι αν είναι, δεν μπορεί να υψώσει πραγματικό εμπόδιο στην ευκαιρία και στην προσπάθεια που αυτή απαιτεί.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση μπορεί να ματώσει, η κοινωνία να φθάσει στα όριά της, οι πολιτικές δυνάμεις να δίνουν μάχες οπισθοφυλακών για να βελτιώσουν τη θέση τους, αλλά την παραμονή στην ευρωζώνη κανείς δεν πρόκειται να αμφισβητήσει πραγματικά.

Κακά τα ψέματα η Ελλάδα δεν έχει καμία τύχη εκτός του ευρώ κι αυτό το γνωρίζουν άπαντες.

Γι' αυτό τούτο τον Σεπτέμβρη που προοιωνίζεται σκληρός και συγκρουσιακός, ας είναι όλοι συγκρατημένοι.

Ετσι κι αλλιώς ανήκουμε στην Ευρώπη. Υπό αυτές τις συνθήκες η διεκδίκηση βελτίωσης της θέσης μας εντός της ευρωζώνης και θεμιτή είναι και επιβεβλημένη. Ολα τα άλλα αντιβαίνουν του εθνικού συμφέροντος και είναι επιεικώς απαράδεκτα.
 
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=472674

_______________________________________________

η Ευρώπη επιλέγει να αποτελείται από τριτοκοσμικές περιοχές


No comments: