31.8.12

Αγιογραφία Σαμαρά: η πραγματικότητα



Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε τα μουμουεεε να σκιαγραφούν την αγιογραφία του Αντώνη Σαμαρα, σαφώς επηρεασμένα από την αποκόλληση του ματιού του.
Σαφέστατες οι προσπάθειες του ΔΟΨ, αφού έβαλε τοποτηρητή τον υιό, να διανθίσει σε καθαρεύουσα γλώσσα, ανίκητη στα αυτιά του χαϊδεμένου λαού, την εικόνα του νέου πρωθυπουργού: Αρχη άνδρα δείκνυσι, απόλυτα συναφείς και οι τοποθετήσεις του ευρωπαϊκού και αμερικάνικου παράγοντα για τις ελληνικές εξελίξεις (λινκ σημερινού Κερδοσκόπου).

Οι λόγοι είναι δεδομένοι: από τη μία, ο νέος πρωθυπουργός διαθέτει πολύ μικρό πολιτικό κεφάλαιο, το οποίο θα εξαργυρωθεί στο βωμό των μέτρων πολύ γρήγορα (πχ ο ΓΑΠ διέθετε πολλαπλάσιο, ικανό να τον κρατήσει 17-18 μήνες, ουσιαστικά 14 μήνες, στην πρωθυπουργία), από την άλλη, (η αλλοδαπή και η εγχώρια ελιτ) δεν έχουν κάποιον άλλο να συνεχίσει το κάρο στη λάσπη! Είναι ο μόνος που μπορεί να πάρει το επόμενο πακέτο μέτρων.

Σχετικά με το τελευταίο πακέτο μέτρων. Τα σαββατόβραδα στα τέλη της δεκαετίας του '80 η σειρά Moonlighting [μέρα που είναι σήμερα] έβαζε στα σπίτια της χώρας το αμερικάνικο μοντέλο του τρόπου ζωής, το οποίο και επιβλήθηκε άνετα. Η επέλαση των τουρκικών σήριαλ σηματοδοτεί το διαμορφούμενο και μελλοντικό εγχώριο βιοτικό επίπεδο, ύστερα και από την επερχόμενη λαίλαπα των επόμενων μέτρων, που δεν θα είναι τα τελευταία (οι δημοσιονομικές αποκλίσεις θα φέρουν νέα). Το βιοτικό επίπεδο, ενώ ΉΔΗ εκτιμάται ότι επέστρεψε στη δεκαετία του '70 (ΙΝΕΓΣΕΕ και αγορά αυτοκινήτου), αναμένεται να σταθεροποιηθεί στα επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του '60.

Ένα ενδεχόμενο προσχώρησης βουλευτών ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ προς το ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη πολιτική σκυτάλη με ορατή μόνο την δημιουργία ενός νέου κεντρώου μεταρρυθμιστικού σχηματισμού. Ο αδύναμος Σαμαράς πρέπει να κρατηθεί μακιγιαρισμένος για όσο αντέξει.

File:Moonlighting.jpg

1 comment:

Vasilisg said...

συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.