13.9.12

Rice (ΔΝΤ): Επιστρέφει η τρόικα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας

Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας για να συνεχίσει την αξιολόγηση, σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου το κορυφαίο στέλεχος του ΔΝΤ, Gerry Rice.

Ωστόσο, ανέφερε ότι δεν θα μπορούσε να είναι ξεκάθαρος αναφορικά με το πόσο θα διαρκέσει η αξιολόγηση, τονίζοντας ότι θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων. "Ετσι, δεν μπορώ να είμαι σαφής για το χρόνο που θα δημοσιοποιηθεί η έκθεση", υπογράμμισε ο κ. Rice.

Το στέλεχος του ΔΝΤ επιβεβαίωσε ότι η επικεφαλής του Ταμείου Christin Lagarde και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς μίλησαν την Τετάρτη για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν στο ΔΝΤ σκέψεις για να προχωρήσει κούρεμα του επίσημου τομέα (ΟSI) προκειμένου να βρεθεί το χρέος σε βιώσιμα επίπεδα, απάντησε ότι "το Ταμείο πάντα ζητά τη βιωσιμότητα του χρέους για να συμμετέχει στο πρόγραμμα. Θα πρέπει να περιμένουμε τα συμπεράσματα της τρόικα για το θέμα του χρέους".

Το ΔΝΤ εκτιμά τις προσπάθειες που έγιναν από τους Ελληνες πολίτες και μια από τις προκλήσεις θα είναι η εφαρμογή των μέτρων με δίκαιο τρόπο που θα προστατεύει τους περισσότερους αδύνατους. «Αυτό είναι μια σημαντική πρόκληση».

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/725475/Article.aspx

No comments: