13.9.12

Smith (Deutsche Bank): Οι BRICs είναι μη επενδύσιμες


Οι χώρες BRICs είναι επενδυτική καταστροφή, και τώρα είναι μη επενδύσιμες, σχολιάζει ο John-Paul Smith, στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank για τις αναδυόμενες χώρες.

«Οι άνθρωποι εγκαθιστούσαν funds στις BRIC πριν από τρία, τέσσερα, πέντε χρόνια. Όταν ο Jim O’Neil έδωσε αυτό τον χαρακτηριστικό στις Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία και Κίνα, ήταν φανταστικό για κάποια χρόνια, αλλά τώρα έχει παρατραβήξει αυτό. Ο λόγος για τον οποίο οι χώρες αυτές δεν ενδείκνυνται για επενδύσεις, είναι εξαιτίας του μεγέθους της κρατικής παρέμβασης σε αυτές τις αγορές, το οποίο κανείς δεν είχε προβλέψει πριν από μερικά χρόνια», δήλωσε ο Smith.

Ο όρος BRICs επινοήθηκε από τον πρόεδρο της Goldman Sachs Asset Management, Jim O’Neil, πριν από μία δεκαετία, για να περιγράψει τις πιο δυναμικές αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Ο Smith πρόσθεσε ότι με εξαίρεση την Ινδία, το μέγεθος της κρατικής παρέμβασης σημαίνει ότι οι περισσότερες εταιρείες στις οποίες επενδύσει κανείς, είναι εκεί για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ευρύτερης οικονομίας περισσότερο και όχι του κλάδου.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1613564

No comments: