14.1.08

Ζημίες-ρεκόρ για το δ΄τρίμηνο του 2007 ανακοινώνουν Citigroup και Merrill Lynch

Ζημίες-ρεκόρ για το τέταρτο τρίμηνο του 2007 αναμένεται να ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα Citigroup και Merrill Lynch, καθώς αυξάνονται οι απώλειες από την κρίση στην αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων μειωμένης εξασφάλισης (subprime loans).
Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη ζημίες ύψους 4 δισ. δολαρίων, οι πρώτες ζημίες από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όταν είχε καταρρεύσει η θυγατρική της εταιρεία εμπορικών ακινήτων.
Σύμφωνα με το CNBC, στο σύνολο του έτους οι ζημίες ίσως ανέλθουν στα 24 δισ. δολάρια, εξαναγκάζοντας την τράπεζα να προχωρήσει σε απολύσεις 20.000 ατόμων.
Πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι η Citigroup εξετάζει το ενδεχόμενο αναβολής ή μείωσης του μερίσματος, στην προσπάθεια να εξοικονομήσει 10 δισ. δολάρια ετησίως.
Η Merrill Lynch θα ανακοινώσει την προσεχή Πέμπτη ζημίες ύψους 3,23 , ξεπερώντας τις ζημίες-ρεκόρ των 2,24 δισ. δολαρίων που σημείωσε στο τρίτο τρίμηνο του 2007.
Η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή εταιρεία του κόσμου θα προχωρήσει, σύμφωνα με τους Financial Times, σε αύξηση κεφαλαίου κατά 4 δισ. δολάρια, ώστε να καλύψει τα κενά στον ισολογισμό της.
Μεταξύ των ενδιαφερομένων, είναι το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Κουβέιτ, Kuwait Investment Authority.
Newsroom ΔΟΛ

No comments: