20.1.10

Γ. Αλογοσκούφης: Φιλότιμες και σοβαρές οι προσπάθειες του ΥΠΟΙΚ

Η σημερινή κυβέρνηση έχει παρουσιάσει ένα σχέδιο το οποίο όλη η ελληνική κοινωνία πρέπει να το στηρίξει δήλωσε στον Real FM ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
Χαρακτήρισε φιλότιμες και σοβαρές τις προσπάθειες του σημερινού υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και πρόσθεσε ότι θα τον συμβούλευε να συνεχίσει να κάνει αυτά που έχει ξεκινήσει και να αγνοήσει τις σειρήνες του λαϊκισμού μέσα στο ίδιο του το κόμμα.
Ερωτηθείς αν εισηγήθηκε το 2007 τη λήψη σκληρότερων μέτρων απάντησε: «Είναι γνωστό ότι το 2007 ο κ. Καραμανλής προκάλεσε εκλογές. Αυτά τα μέτρα δεν τα πήραμε, γιατί λόγω της μικρής πλειοψηφίας, μία μικρή ομάδα του κρατισμού και του λαϊκισμού δεν επέτρεψε να πάρουμε τα μέτρα που έπρεπε».
Υποστήριξε ότι εκείνη ήταν μια κρίσιμη περίοδος κατά την οποία ο ίδιος πάντα λειτουργούσε ομαδικά και ποτέ δεν άσκησε προσωπική πολιτική. Σε μια τέτοια περίπτωση υπογραμμίζει ότι θα είχε προτιμήσει να παραιτηθεί.
Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ακόμη πως λαϊκιστές υπάρχουν και στα δύο μεγάλα κόμματα και υπογράμμισε ότι «η ΝΔ θα πρέπει να κάτσει με μια μικρή ομάδα να σκεφτεί γιατί είχαμε αυτό το πολιτικό αποτέλεσμα» υπενθυμίζοντας ότι «πολιτική Αλογοσκούφη είχαμε και το 2007 και η πολιτική αυτή βοήθησε τη ΝΔ να κερδίσει τις εκλογές».
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1767665

_______________
Θεός!
Πιο πάνω από Θεό!
Ημίθεος και βάλε!
(παλαιό αλλά καλό!)

Πιο σοβαρά: έχει αμφιβολίες ο Αlogonomics για το εάν το σχέδιό του πέτυχε...

Κατακλείδα: συναίνεση γαρ...

2 comments:

Greek Rider said...

Εντάξει δεν μου κάνουν εντύπωση αυτές οι δηλώσεις, και ο Μητσοτάκης όταν μυρίζει αίμα τρέχει να δώσει συγχαρητήρια...

Το θέμα όμως είναι ότι ο Αλογοσκούφης το 2006 νομίζω μπήκε στη λίστα που CNN με τις 100 μεγαλύτερες γκάφες στον κόσμο (λόγω της απογραφής) ενώ το 2004 έκανε την αλλαγή λογιστικού υπολογισμού των αμυντικών δαπανών σπάζοντας το ρόδι.

Σήμερα στις Βρυξέλλες τη ΝΔ την θεωρούν μια οργάνωση από ερασιτέχνες.

Μάλιστα αυτό που είχε κάνει το 2004 ο Αλογοσούφης χρίζει ψυχολογικής εξήγησης γιατί τον θυμάμαι το 1995 σε μια διάλεξη να χτυπάει το χέρι του στο τραπέζι και να λέει: "σας εγγυώμαι ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να μπει στην ΟΝΕ" και μετά από 3 χρόνια μπήκαμε.

Αυτό θα το είχε πει σε πολλούς και φαντάζομαι ότι θα ντράπηκε...Γι' αυτό η πρώτη του δουλειά το 2004 ηταν να σκεφτεί αυτό το φτηνό τέχνασμα που λίγο αργότερα η ΕΕ αποφάσισε ότι δεν ισχύει.

Ο άνθρωπος είναι πλήρως αποτυχημένος ως υπουργός οικονομίας, από όπου και να το κοιτάξεις το θέμα βρωμάει.....

Εγώ στη θέση του θα έκανα ότι και ο Καραμανλής που φαίνεται έχει λίγο περισσότερη αυτογνωσία, κάτω το κεφάλι χωρίς να μιλάω...

geokalp said...

το γέλιο ήταν ότι την ίδια μέρα (χθες) εμφανίστηκε και ο Παπαθανασίου στο πρωϊνάδικο της ΕΡΤ...

συντονισμένη προσπάθεια δηλαδή!

υγ το "φιλότιμες" λες να σημαίνει ότι τα μέτρα είναι λάθος; ;)