18.1.10

BNP Paribas: Επίπεδο αντίστασης οι 280 μ.β. για τα ελληνικά spread

Tις 280 μονάδες βάσης βλέπει ως επίπεδο αντίστασης για τα spread των ελληνικών ομολόγων η BNP Paribas, η οποία ωστόσο αναμένει διατήρηση της μεταβλητότητας των spread τουλάχιστον έως τα μέσα Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή το Ecofin θα λάβει τις αποφάσεις του για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης της Ελλάδας.
Έως τότε -εκτιμά η BNP- οποιαδήποτε θετική ή αρνητική δήλωση μπορεί να επιφέρει σημαντική διεύρυνση ή συρρίκνωση των spreads. Σημειώνεται ότι τα spread δεκαετών ομολόγων κυμαίνονται στις 270 μονάδες βάσης έναντι των αντίστοιχων γερμανικών. Σημειώνεται ότι νωρίτερα σε δημοσίευμα με τίτλο “UniCredit: Η ΕΚΤ παίζει ένα "βασανιστικό" παιχνίδι με την Ελλάδα”, το Capital.gr είχε αναφέρει τα εξής:
“Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παίζει ένα απαραίτητο αλλά ΄βασανιστικό παιχνίδι του δειλού΄ σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, εκτιμά ο Marco Annunziata, επικεφαλής οικονομολόγος της UniCredit, όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires. Το ΄παιχνίδι του δειλού΄ (game of chicken) εντοπίζεται στη θεωρία παιγνίων και σε αυτό, σύμφωνα με ένα παράδειγμα, ο κάθε παίχτης οδηγεί ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα οδεύοντας προς μετωπική σύγκρουση με τον άλλον. Αυτός που την τελευταία στιγμή αλλάζει πορεία έτσι ώστε να μην χτυπήσει τον άλλο χάνει και κερδίζει αυτός που μπόρεσε να φτάσει το παιχνίδι στα άκρα. Ο Annunziata επισημαίνει πως η ΕΕ πιέζει την Ελλάδα ώστε να προβεί σε σοβαρές προσαρμογές και αν τελικά χρειαστεί μια διάσωση, θα είναι μεγάλη. Εκτιμά επίσης πως η μεταβλητότητα στα ελληνικά ομόλογα θα συνεχιστεί για κάποιους μήνες ακόμα, αλλά ύστερα από αυτό, πιστεύει πως η Ελλάδα θα προσφέρει πάρα πολλές ευκαιρίες. Τα spreads των δεκαετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου έναντι των γερμανικών bunds το μεσημέρι της Δευτέρας βρίσκονται στις 268 μονάδες βάσης.
http://www.capital.gr/News.asp?id=889935

No comments: