29.1.12

Γαλλία: Φόρος στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές 0,1%

Η απόφαση αυτή για την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών ελήφθη με την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, εξήγησε ο Σαρκοζί σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε ταυτόχρονα από έξι τηλεοπτικά κανάλια.

Λίγο νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι θα αυξήσει τον ΦΠΑ κατά 1,6 μονάδα, στο 21,2%, στο πλαίσιο των μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την αντιμετώπιση της απώλειας θέσεων εργασίας.
Να σημειωθεί ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Οκτωβρίου, με την ελπίδα, όπως είπε, ότι για να την προλάβουν οι Γάλλοι θα κάνουν αγορές μέχρι τότε, ενισχύοντας κατ' αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη.

Τα έσοδα από την αύξηση του ΦΠΑ θα χρησιμοποιηθούν ως αντιστάθμισμα για τις περικοπές στις εργοδοτικές εισφορές στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης. Η γαλλική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι υψηλές εισφορές αυξάνουν το κόστος εργασίας και ωθούν τις εταιρείες να μεταφέρουν την παραγωγή τους σε άλλες χώρες.
«Θέλω η Γαλλία να παραμείνει χώρα παραγωγός, θέλω να κρατήσουμε τα εργοστάσιά μας», είπε ο Σαρκοζί, που ανακοίνωσε επίσης μικρές αυξήσεις στους φόρους επενδύσεων και στις κληρονομιές.

Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή κρίση, ο Σαρκοζί υποστήριξε ότι η Ευρώπη «δεν βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού» και ότι η κατάσταση σταθεροποιείται. «Εχουν τεθεί οι παράγοντες για τη σταθερότητα της οικονομικής κατάστασης στον κόσμο και την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα οικονομικά μεγέθη της Γαλλίας, είπε ότι το έλλειμμα του 2011 θα είναι τελικά μικρότερο απ' όσο προβλεπόταν αρχικά, πέφτοντας στο 5,4% ή ακόμη και στο 5,3%, αντί για 5,7%.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63608999

___________________________________________

για όσους κοιτάνε την Ελλάδα και βγάζουν αφρούς που αυξάνονται οι φόροι, δείτε το ΔΕΞΙΟ Γάλλο τι κάνει...
οι φόροι πρέπει να αυξηθούν κι άλλο!!

No comments: