31.1.12

Καρατζαφέρης υπέρ αύξησης ωραρίου

Πρόταση για αύξηση του ημερήσιου χρόνου εργασίας κατά μία ώρα προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα της τρόικας για μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα και μην καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός κατέθεσε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι πριν από την αποδοχή του νέου Μνημονίου θα ζητήσει να τοποθετηθεί επ’ αυτού το Ευρωκοινοβούλιο.
Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εμφανίστηκε, μετά το πέρας της συνάντησης, να αίρει τις επιφυλάξεις που είχε θέσει για τη λειτουργία της κυβέρνησης και την παραμονή των στελεχών του κόμματος σε αυτό, αν και επέμεινε στην ανάγκη ενός πιο ολιγομελούς σχήματος και μετάθεσης των εκλογών σε δεύτερο χρόνο. «Να πάνε οι εκλογές αργότερα, για να είναι πιο χαλαροί οι βουλευτές. Ποιος μπορεί να ψηφίσει αντιδημοφιλή αλλά αναγκαία για τη τρόικα μέτρα, και μετά να ζητεί την ψήφο του κόσμου; Να δουλεύουμε όλοι εμείς και να σηκώνουμε το “αγώγι”, για να κάνουμε δώρο σε κάποιους ανοητίζοντες στη χώρα;» σημείωσε χθες στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.
Απαντώντας στα δημοσιεύματα που φέρουν το κόμμα του να εμφανίζει δημοσκοπική κάμψη, ο κ. Καρατζαφέρης έκανε λόγο για «σκοπιμότητες», αμφισβητώντας έτσι, εμμέσως πλην σαφώς, τα πορίσματα των ερευνών, επιμένοντας ότι τα εκλογικά ποσοστά του κόμματος θα είναι διψήφια. Εξήγησε δε ότι ασκείται πίεση προκειμένου ο «ο ΛΑΟΣ, η “συγκολλητική ουσία” στη κυβέρνηση», να αποχωρήσει από αυτήν.
Από τις πληροφορίες σχετικά με όσα διεμείφθησαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνεται η σύμπτωση σε σειρά ζητημάτων μεταξύ του κ. Καρατζαφέρη και του προέδρου της Ν.Δ. κ. Α. Σαμαρά. Το «σπάσιμο των πάγων» είχε διαφανεί ήδη από την προ δεκαημέρου συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο την Κυριακή οι δύο εμφανίστηκαν με κοινές ή παρεμφερείς θέσεις σε σειρά ζητημάτων. Τη βελτίωση των σχέσεων, ύστερα από μια περίοδο ανταλλαγής οξέων χαρακτηρισμών επιβεβαίωσε («Βήμα») και ο ίδιος ο κ. Καρατζαφέρης, διευκρινίζοντας πάντως ότι ουδεμία περίπτωση κοινής εκλογικής καθόδου υπάρχει.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_31/01/2012_470796

No comments: