29.1.12

Ιράν: Σύντομα η διακοπή των εξαγωγών πετρελαίου -ένα βήμα πίσω

Tην πρόθεση του Ιράν να σταματήσει σύντομα τις εξαγωγές πετρελαίου «προς ορισμένες χώρες» εξέφρασε ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας IRNA.
Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ έφτασε στα 111,50 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, εν αναμονή της συζήτησης στο ιρανικό κοινοβούλιο ενός νομοσχεδίου με το οποίο θα διακοπούν οι εξαγωγές προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εντός της επόμενης εβδομάδας, σε αντίποινα για το σχέδιο των Βρυξελλών να σταματήσει τις εισαγωγές από το Ιούλιο.
Νωρίτερα πάντως το ιρανικό κοινοβούλιο ανέβαλε τη συζήτηση του επίμαχου νομοσχεδίου που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2128775

Η τιμή του πετρελαίου μπορεί να φθάσει τα 150 δολάρια το βαρέλι λόγω της απαγόρευσης από την Ευρωπαϊκή Ενωση των εισαγωγών πετρελαίου από τη χώρα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίου του Ιράν σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
«Παρόλο που δεν μπορεί να γίνει ακριβής πρόβλεψη όσον αφορά την τιμή του πετρελαίου, φαίνεται ότι θα τη δούμε να κυμαίνεται από 120 ως 150 δολάρια το βαρέλι», ανέφερε ο Αχμάντ Καλεμπανί.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2128710

No comments: