28.1.12

Μείωση της έκθεσης σε ευρώ συστήνει η PIMCO

Συναλλαγματική διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων συστήνει στους Ευρωπαίους πελάτες της η PIMCO, η μεγαλύτερη εταιρεία ομολογιακών αμοιβαίων κεφαλαίων, προτείνοντας τη μείωση της έκθεσής τους σε ευρώ και την ενίσχυση των θέσεών τους σε νομίσματα των αναδυόμενων οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, ο επικεφαλής του τμήματος συναλλάγματος και διαχειριστής χαρτοφυλακίου της Ευρώπης, Τόμας Κρέσιν, παροτρύνει τους επενδυτές στην Ευρώπη να προστατέψουν τη μελλοντική αγοραστική τους δύναμη περιορίζοντας την έκθεσή τους στο ευρώ.
«Ένας Ευρωπαίος επενδυτής από τη Γαλλία ή τη Γερμανία που έχει ως νόμισμα βάσης το ευρώ θα πρέπει να λάβει κάποια μέτρα προστασίας της αγοραστικής του δύναμης, καθώς δεν μπορεί να γνωρίζει ποια θα είναι η εικόνα στην ευρωζώνη μετά από πέντε χρόνια», δήλωσε σύμφωνα με το Reuters.
Ως προς τα κύρια παγκόσμια νομίσματα, ο κ. Κρέσιν θεωρεί ότι εκτός από το ευρώ, μη ελκυστικές επιλογές είναι σε μακροπρόθεσμη βάση επίσης το δολάριο και το γιεν, ενώ πιο υγιείς προοπτικές «βλέπει» στα νομίσματα των αναδυόμενων κρατών.
«Θεωρούμε ότι σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα τα νομίσματα των αναδυόμενων κρατών είναι η καλύτερη επιλογή. Η διαμόρφωση του χρέους των εν λόγω κρατών βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση, οι προοπτικές ανάπτυξης είναι καλύτερες από τις ανεπτυγμένες αγορές και τα περισσότερα από τα νομίσματά τους είναι υποτιμημένα σε θεμελιώδεις όρους», όπως υποστηρίζει.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2128347

No comments: