25.4.12

Τις προτάσεις του για τα φοιτητικά δάνεια παρουσίασε ο Ομπάμα

Τις προτάσεις του για τα φοιτητικά δάνεια παρουσίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, η οποία μαγνητοσκοπήθηκε σε ένα πανεπιστήμιο.
Ο Ομπάμα ανέφερε ότι έχει καταρτίσει ένα σχέδιο για να αποτρέψει το διπλασιασμό του επιτοκίου στο 6,8% από 1ης Ιουλίου, εξέλιξη η οποία κατά τον ίδιο θα σημάνει πως εκατομμύρια φοιτητές θα φορτωθούν τεράστιο χρέος.
«Δεν είχαμε αποπληρώσει όλα τα φοιτητικά μας δάνεια έως και πριν από περίπου οκτώ χρόνια, κι είμαι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο Ομπάμα μιλώντας για τον εαυτό του και την πρώτη κυρία Μισέλ Ομπάμα στην εκπομπή Late Night with Jimmy Fallon.
«Δεν μου έδωσαν απλά μερικές σημειώσεις για να μιλήσω για το θέμα, δεν πήρα απλώς μια ενημέρωση για αυτό. Η Μισέλ κι εγώ ήμασταν στη θέση σας», σημείωσε απευθυνόμενος στο ακροατήριο, φοιτητές στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ.
Η εθνική επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος χαρακτήρισε την εμφάνιση Ομπάμα «μια προεκλογική εκδήλωση που πληρώθηκε με χρήματα των φορολογούμενων».
Αν και ο Ομπάμα μίλησε για τα φοιτητικά δάνεια, η έμφαση που έδωσε στο ζήτημα του πλούτου έμοιαζε να στοχεύει απευθείας τον Μιτ Ρόμνεϊ, που χθες κέρδισε σε πέντε πολιτείες στη διαδικασία για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων και ανακοίνωσε πως πλέον θεωρεί εαυτόν τον υποψήφιο του κόμματος.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2169396

No comments: