27.4.12

Στον Κορυδαλλό η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζοπουλου, Βίκυ Σταμάτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες η διεύθυνση των φυλακών ειδοποιήθηκε να αναμένει τη μεταγωγή της κατηγορούμενης λίγη ώρα μετά τις 8, οπότε και το κατάστημα κλείνει.
Η αίτηση εξαίρεσης κατά του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, που χειρίζεται την υπόθεση του 'Ακη Τσοχατζόπουλου, ήταν το τελευταίο χαρτί της Βίκυς Σταμάτη, ωστόσο δεν κατάφερε να πείσει.
Έτσι, μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο και την κόρη του, στη φυλακή θα βρεθεί και η Βίκυ Σταμάτη, η οποία κρίθηκε προφυλακιστέα.
Το αίτημα της κα Σταμάτη, η οποία καταλογίζει στον ανακριτή μεροληπτική στάση εις βάρος της, απορρίφθηκε.
Η κ. Σταμάτη υποστήριζε πως ο ανακριτής, Γαβριήλ Μαλλής, παραβίασε το τεκμήριο αθωόιτητάς της, όταν σε διάταξη για δέσμευση περιουσιακών της στοιχείων, που εξέδωσε πριν λίγες ημέρες, ανέφερε ότι διέπραξε το αδίκημα για το οποίο κατηγορείται.
Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελιοδικών έκριναν ότι η συγκεκριμένη θέση του ανακριτή διατυπώθηκε μόνο στο επίμαχο έγγραφο δέσμευσης, γεγονός που τους οδήγησε στην απόρριψη της αίτησης.
"Να είσαι πιο σεμνή"
Στο μεταξύ, νέο φραστικό επεισόδιο σε βάρος της Βίκυς Σταμάτη σημειώθηκε σήμερα στην Ευελπίδων, όταν μία 75χρονη γυναίκα την επέκρινε σε έντονο ύφος, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είναι πιο σεμνή.
Αντιδρώντας, η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησε από αστυνομικό που βρισκόταν κοντά να κρατήσει τα στοιχεία της γυναίκας.
Σύμφωνα με δηλώσεις του συνηγόρου της, Βασίλη Χειρδάρη, η κ. Σταμάτη προσέφυγε την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κατηγορώντας τον ανακριτή Γαβιήλ Μαλλή για "παραβίαση του τεκμηρίου αθωώτητας".
Εν τω μεταξύ, προφυλακιστέα κρίθηκε την Πέμπτη η κόρη του Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του πρώην υπουργού, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της η θεία του πρώην υπουργού, Αικατερίνη Τσοχατζοπούλου, η οποία, στο απολογητικό της υπόμνημα, συνέδεσε για πρώτη φορά τον κ.Τσοχατζόπουλο με την εξωχώρια εταιρεία Torcasso.

http://news247.gr/eidiseis/ston_anakrith_h_viky_stamath.1750282.html

No comments: