27.4.12

Λεω



Παρωδία για οικονομία, τράπεζες οι εκλογές - Παραμένει στην εντατική το ΧΑ - Οριακές κινήσεις μόνο από BofA στις τράπεζες και UBS, Societe Generale στον ΟΤΕ - Το ΤΧΣ θα προκαταβάλει κεφάλαια.... έως το τέλος του 2012 θα ολοκληρωθούν οι αμκ... 

Σπιράλ αρνητικών παραμέτρων που θα εντείνουν την αβεβαιότητα, θα προκαλέσουν περαιτέρω πίεση στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά και θα αναδείξουν τις βασικές αδυναμίες της χώρας ακόμη μια φορά διαμορφώνεται σταδιακά. Το ΧΑ σήμερα κινήθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για να κλείσει στις 695 μονάδες στο -0,13% με τζίρο και όγκο που προκαλούν πραγματική απογοήτευση, στα 16,7 εκατ. ο τζίρος και στα 13,4 εκατ. ο όγκος συναλλαγών.
Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου αλλά προς τα τέλη του 2012 επιβεβαιώνοντας το www.bankingnews.gr ενώ οι ξένοι έχουν πάψει - πλην ελαχίστων εξαιρέσεων - να ασχολούνται με την ελληνική αγορά.

Μπορεί σήμερα το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην Ισπανία λόγω της υποβάθμισης της από την Standard and Poor’s στην κλίμακα ΒΒΒ+, αλλά το ενδιαφέρον για την Ελλάδα είναι οι εκλογές. 

______________________________________

εννοείται πως το θέμα στην Ελλάδα είναι οι εκλογές!
"τι ψηφίζουμε" ρωτάνε πολλοί

προεκλογικά μηνύματα:
"έρχεται η ανάπτυξη"
"ράλλυ στις τράπεζες"
"η 1234 4€"
"να μη χάσουμε το τραίνο της ανάπτυξης!"
"εγώ θα φέρω δουλειές"

η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης προγραμματίστηκε -πριν το σημερινό υπουργικό - να ολοκληρωθεί έως Σεπτ.2013, μπορεί και τέλος 2013, οπότε θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης δανείων 2014;


No comments: