30.4.12

Τα δίνουν όλα στην Deutsche Bank

Σε μια κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης, που βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και δεν μπορεί να δώσει λύσεις ακόμα και σε ζητήματα ειδικού ενδιαφέροντος, όπως το PSI των τραπεζών, οι Γερμανοί, με βασικό μοχλό την Deutsche Bank, στήνουν το δικό τους σύστημα, μέσα από το οποίο στοχεύουν να εξασφαλίσουν απόλυτη κυριαρχία σε ένα χρεοκοπημένο, έτσι κι αλλιώς, ελληνικό τοπίο.

Η Deutsche Bank κατάφερε να ελέγξει όλες τις αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα, αφού εξασφάλισε τη θέση συμβούλου για την ανακεφαλαιοποίηση, παρά το γεγονός ότι η ίδια συνδέεται μετοχικά με τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και είναι φυσικό να κατευθύνει τις αποφάσεις με γνώμονα τα δικά της συμφέροντα. Εκμεταλλευόμενη την έλλειψη αποφασιστικότητας, αλλά και αντιστάσεων του πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου και παίζοντας με τα συμφέροντα των μετόχων, οι οποίοι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν με δικά τους κεφάλαια στην ανακεφαλαιοποίηση, έχει δημιουργήσει ένα σκηνικό απόλυτης αφασίας, που εκφράστηκε σε όλο του το μεγαλείο με την απόφαση για νέα αναβολή της ανακεφαλαιοποίησης.

Η εξέλιξη αυτή έχει τραγικές συνέπειες για την πραγματική οικονομία, που βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας, αλλά παρατείνει την παραμονή των βασικών μετόχων στις διοικήσεις των τραπεζών. Στην ουσία, το γερμανικό σύστημα της Deutsche Bank και ο Λουκάς Παπαδήμος αδιαφορούν για την τύχη της ελληνικής οικονομίας, στην εναγώνια προσπάθειά τους να μη διαταράξουν στην παρούσα φάση το status quo του τραπεζικού συστήματος και να διαφυλάξουν τα μετοχικά συμφέροντα των Γερμανών. Παράλληλα, εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την τρόικα, η οποία γλιτώνει τα 50 δισ. ευρώ που έπρεπε να τοποθετήσει στις ελληνικές τράπεζες, ως απαραίτητη προϋπόθεση να αρχίσει να παίρνει μπροστά η αγορά.

Τόσο η κυβέρνηση όσο και η Deutsche Bank προβάλλουν ως άλλοθι της νέας αναβολής τον μπαμπούλα της κρατικοποίησης των τραπεζών. Την οποία, βεβαίως, όλοι απεύχονται, γιατί γνωρίζουν τι συνεπάγεται η τοποθέτηση κομματικών γκαουλάιντερ σε νευραλγικές θέσεις.

Αλλά η επ’ αόριστον αναβολή της απόφασης για το PSI δημιουργεί αναγκαστικά συνθήκες κρίσης, τόσο στις ίδιες τις τράπεζες όσο και στην οικονομία. Βεβαίως, η Deutsche Bank αδιαφορεί για τις συνέπειες αυτής της κατάστασης, γιατί: Αφ’ ενός μεν, η ίδια ελέγχει τους όρους του παιχνιδιού. Αφ’ ετέρου δε, η απαξίωση δημιουργεί συνθήκες που εξυπηρετούν τη στρατηγική της επιλογή να θέσει υπό τον έλεγχο του γερμανικού συστήματος, μεσοπρόθεσμα, τόσο το τραπεζικό σύστημα, όσο και τους υπόλοιπους ζωτικούς τομείς της οικονομίας.

Στην κατεύθυνση αυτή η Deutsche Bank εξασφάλισε μέσα από τις προνομιακές σχέσεις με το πολιτικό σύστημα, ρόλους-«κλειδιά», που της επιτρέπουν τον απόλυτο έλεγχο στη διαμόρφωση των τελικών αποφάσεων. Η Deutsche Bank κατάφερε να εξασφαλίσει:
Άδεια Εμπορίας Ηλεκτρικής ενέργειας στην «Deutsche Bank AG» διά του υποκαταστήματος του Λονδίνου, σύμφωνα με απόφαση της Αρχής Ρυθμιστικής Ενέργειας (Ισχύς έως 300 ΜW, διάρκεια αδείας έως 25.2.2039,
1. Έδρα εταιρείας, Great Winchester Street London, EC2N 2DB United Kingdom).
2. Ήταν μέσα στην ομάδα των 22 Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς τίτλων του ελληνικού δημοσίου (έτος 2011).
3. Είναι μέσα στην ομάδα των 12 Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς τίτλων του ελληνικού δημοσίου (έτος 2012).
4. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος για την επέκταση της διάρκειας της σύμβασης με το Δημόσιο και για την πώληση του 29% του ΟΠΑΠ.
5. Παροχή Υπηρεσιών Θεματοφύλακα στη διαδικασία τιτλοποίησης στεγαστικών δανείων του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.
6. Σύμβουλος για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού συστήματος.
Σύμβουλος στο PSI.
7. Η προνομιακή σχέση της Deutsche Bank στις μεγάλες δουλειές του Δημοσίου, έρχεται σε αντίθεση με τις διαρκείς επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας από την Άνγκελα Μέρκελ και το γερμανικό πολιτικό κατεστημένο. Το παράδοξο είναι ότι μια γερμανική τράπεζα σαρώνει όλες τις μεγάλες δουλειές στην Ελλάδα και κατευθύνει τις κρίσιμες αποφάσεις, την ώρα που δεχόμαστε καταιγιστικές πιέσεις από τη Γερμανίδα καγκελάριο. Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, η σχέση αυτή σφυρηλατήθηκε μέσα από μια σειρά πολιτικών προσώπων που κατέχουν νευραλγικές θέσεις στο ΠΑΣΟΚ και στην κυβέρνηση, οι οποίοι έχουν αναλάβει εργολαβικά την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Deutsche Bank, αδιαφορώντας για την πολιτική που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση απέναντι στη χώρα μας. Το πολιτικό αυτό λόμπι εργάζεται για την επόμενη ημέρα, που προβλέπει τη γερμανοποίηση της ελληνικής οικονομίας μέσα από μια σειρά ιδιωτικοποιήσεων, και μάλιστα σε τιμή ευκαιρίας.

Η υπόθεση της Deutsche Bank εξελίσσεται σε ένα νέο γιγαντιαίο σκάνδαλο αντίστοιχο με αυτό της Siemens

http://www.isotimia.gr/default.asp?pid=24&ct=13&artid=111804

No comments: