31.10.12

Η επιμήκυνση ίσως εγκριθεί σήμερα επίσημα

Σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup
 
Την επίσημη έγκριση για επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά δύο χρόνια είναι πιθανό να εγκρίνει σήμερα το Eurogroup, σε τηλεδιάσκεψη, ενώ θα συζητηθεί και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, για το οποίο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επιμένει σε «κούρεμα», αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι η επαναγορά του χρέους.
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα επιχειρήσει να πείσει τους ομολόγους του της Ευρωζώνης ότι έχουν κλείσει όλα τα δημοσιονομικά και διαρθρωτικά μέτρα με την τρόικα και η κυβέρνηση τα προωθεί προς ψήφιση στη Βουλή, αρχής γενομένης από τον προϋπολογισμό που κατατίθεται σήμερα. Ετσι, προσδοκά ότι θα αποσπάσει την επίσημη έγκριση για την επιμήκυνση, ενώ οι αποφάσεις για την επιπλέον χρηματοδότηση και τη βιωσιμότητα του χρέους θα παραπεμφθούν για το επόμενο Eurogroup στις 8 Νοεμβρίου.
Εν τω μεταξύ χθες, η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ η οποία συναντήθηκε με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Βερολίνο, άφησε ανοικτό παράθυρο για προσαρμογές του προγράμματος, εάν οι αποκλίσεις οφείλονται στη βαθύτερη ύφεση.

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_31/10/2012_500315

No comments: