30.10.12

Στο ΤΑΙΠΕΔ τα ακίνητα των ασφαλιστικών ταμείων;

Την άμεση καταγραφή της ακίνητης περιουσίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων μέχρι αύριο το μεσημέρι ζητά από το υπουργείο Εργασίας, με εξαιρετικά επείγον έγγραφο, το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με αυτό, βάσει του μνημονίου και προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση των 31,5 δισ. ευρώ, πρέπει τα ασφαλιστικά ταμεία να καταθέσουν στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών στοιχεία για τα ακίνητά τους.

Η συμπλήρωση θεωρείται «prior action» και προφανώς αποτελεί το πρώτο βήμα για τη μεταφορά της ακίνητης περιουσίας των ασφαλιστικών οργανισμών εμπορικής αξίας περίπου 3 δισ. ευρώ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1652975

_________________________________________

θα συμφωνεί ο Μπένυ;
γιατί πάντοτε έδειχνε ιδιαίτερη ευαισθησία για τα ασφαλιστικά ταμεία

πχ
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας προτείνει να ανταλλαγούν τα ομόλογα του EFSF που έχουν δοθεί στα Ταμεία, με νέα του ελληνικού Δημοσίου 30ετούς διάρκειας, ονομαστικής αξίας ίσης με τη ζημία από το "κούρεμα".
Ετσι οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα αναπλήρωναν την απώλεια αποθεματικών. Μοναδικό μειονέκτημα αυτής της λύσης είναι ότι τα Ταμεία θα αποποιηθούν τη ρευστότητα που θα μπορούσαν να έχουν σε 2-4 χρόνια, όταν λήγουν τα ομόλογα του EFSF.
Επισημαίνεται ότι με το PSI, για ομόλογα ονομαστικής αξίας 100 ευρώ, τα Ταμεία πήραν νέα κρατικά ομόλογα 31,5 ευρώ και  βραχυχρόνια ομόλογα του EFSF 15 ευρώ.
O κ. Βενιζέλος προτείνει να δώσουν τα Ταμεία στο κράτος αυτούς τους τίτλους του EFSF (αξίας 15) και να πάρουν νέα 30ετή ομόλογα (αξίας 68).  Ετσι θα έχουν στα χαρτοφυλάκια τους χρεόγραφα αξίας ίσης με αυτήν που είχαν προ PSI.

 

No comments: