31.10.12

Αποπληρωμή χρεών με «έκπτωση» στους προμηθευτές

Η αποπληρωμή των οφειλών, η λήψη ευνοϊκών μέτρων που θα αμβλύνουν την οικονομική ζημία που επέφερε το «κούρεμα» των ομολόγων, η ολοκλήρωση των εκκρεμών διαγωνισμών και η έγκαιρη δημοσίευση των νέων, καθώς και η εύρυθμη λειτουργία του Παρατηρητηρίου Τιμών της ΕΠΥ είναι τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του προεδρείου του Συνδέσμου Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠ) με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά.
Το προεδρείο του ΣΕΠ επισήμανε ότι είναι «ζήτημα ύψιστης ανάγκης η άμεση τροποποίηση της χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά του και η τακτοποίηση των υποχρεώσεών του προς τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς Υγείας, και η νομοθετική ρύθμιση για την εξόφληση των εξωσυμβατικών τιμολογίων για προϊόντα και υπηρεσίες που εκκρεμούν σε οποιοδήποτε στάδιο διαγωνιστικής διαδικασίας».
Επίσης, ζήτησε για το ακανθώδες θέμα της ελάφρυνσης των προμηθευτών από τις επιπτώσεις του «κουρέματος» των ομολόγων να γίνει συμψηφισμός απαιτήσεων των προμηθευτών με υποχρεώσεις προς το Ελληνικό Δημόσιο και τους Ασφαλιστικούς Οργανισμούς αλλά και να προβλεφθούν φορολογικές απαλλαγές και χρηματοδότηση με επιδοτούμενο επιτόκιο και την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Οι εκπρόσωποι των προμηθευτών Υγείας επισήμαναν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης «ο υπουργός μας ενημέρωσε ότι έχει προβλεφθεί κονδύλι για την αποπληρωμή των χρεών του πρώην ΙΚΑ προς παρόχους υγείας και προμηθευτές, το οποίο θα καταβληθεί σύντομα. Η αποπληρωμή αναμένεται να γίνει μετά από εκπτώσεις που κατά περίπτωση θα ζητηθεί να φθάσουν έως και 50%».

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_31/10/2012_500295

No comments: