27.3.13

Μπόφινγκερ: «Μοιραίες» οι επιπτώσεις του σχεδίου διάσωσης της Κύπρου

«Μοιραίες» χαρακτηρίζει τις επιπτώσεις του κυπριακού σχεδίου για ολόκληρη την Ευρωζώνη, σε επίπεδο συμβολισμού, ο γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, εξαιτίας της συμμετοχής των καταθετών στο κόστος της διάσωσης.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue Presse», ο κ. Μπόφινγκερ, προειδοποίησε ότι η συμφωνία για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας συνιστά «πρόσκληση προς όλους τους επενδυτές να αποσύρουν τα χρήματά τους όταν παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα σε μια τράπεζα».
Παράλληλα, ο Γερμανός οικονομολόγος που αποτελεί μέλος της επιτροπής των «σοφών» η οποία συμβουλεύει τη γερμανική κυβέρνηση, άσκησε οξεία κριτική στον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, χαρακτηρίζοντας «απρόσεκτη» τη δήλωσή του περί εφαρμογής του μοντέλου διάσωσης της Κύπρου σε άλλες χώρες.
«Οι δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ ήταν κάτι παραπάνω από απρόσεχτες», δήλωσε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι εάν οι τραπεζικές καταθέσεις δεν είναι 100% εξασφαλισμένες, το τραπεζικό σύστημα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/631924

No comments: