27.3.13

Αποχωρεί από την Ελλάδα η Michelin

Αποχωρεί από την Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου του 2014, η Michelin, καθώς η γαλλική πολυεθνική προχωρά σε αναδιάρθρωση των θυγατρικών της, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους».
Από την επόμενη χρονιά, η Ελλάδα θα είναι μέρος μιας νέας εμπορικής περιοχής που δημιουργήθηκε, το διοικητικό κέντρο της οποίας θα βρίσκεται στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.
Με επιστολή του στους εξουσιοδοτημένους εμπόρους, ο γενικός διευθυντής των ελαστικών Michelin, David Jean, ενημερώνει για την επικείμενη εμπορική και διοικητική οργανωτική αλλαγή της Michelin στην κεντρική και Νότια Ευρώπη, που αφορά και στην Ελλάδα.
Στην επιστολή τονίζεται ότι η συγκεκριμένη οργανωτική αλλαγή θα εξασφαλίσει τη μακρόχρονη παρουσία της Michelin στην Κεντρική και Νότια Ευρώπη, όπου έχει φιλοδοξίες ανάπτυξης.
Η Michelin είχε εμπορική παρουσία στην Ελλάδα από το 1950 μέχρι και το 1969 ως εταιρεία εξαγωγών ελαστικών, λειτουργώντας ως υποκατάστημα Αθηνών. Το 1969 ιδρύθηκε επίσημα η εταιρεία Michelin Ελλάδος και στη συνέχεια το 1978 έλαβε τη σημερινή της νομική μορφή ως ανώνυμη.
Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με την εμπορία ελαστικών για αυτοκίνητα, φορτηγά, μοτοσικλέτες, αγροτικά, καθώς και βιομηχανικά- χωματουργικά οχήματα. Τα ελαστικά της είναι διαθέσιμα μέσω δικτύου καταστημάτων ανά την Ελλάδα.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/632098

No comments: