27.11.08

Κίνδυνος για 30.000 θέσεις εργασίας από την κατάρρευση βρετανικής αλυσίδας λιανεμπορίου

Περίπου 30.000 θέσεις εργασίας είναι σε άμεσο κίνδυνο στη Βρετανία από την επικείμενη (;) κατάρρευση της αλυσίδας λιανικού εμπορίου Woolworths, ενώ μία άλλη, μικρότερη εταιρεία χρεωκόπησε, αφήνοντας στον δρόμο 2.500 υπαλλήλους.
Η Woolworths, η οποία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα το 1909, αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως κατέθεσε αίτηση προστασίας από τους πιστωτές της, καθώς οι προσπάθειές της να βρει αγοραστή για τα καταστήματά της απέβησαν άκαρπες.
Η Woolworths διαθέτει περισσότερα από 800 καταστήματα στη Βρετανία, στα οποία πουλάει από γλυκά μέχρι ηλεκτρικές συσκευές. Η εταιρεία απασχολεί περίπου 30.000 υπαλλήλους.
Σε ανάλογη κίνηση προέβη την Πέμπτη και η MFI, η οποία διαθέτει περίπου 190 καταστήματα στη Βρετανία και απασχολεί 2.500 υπαλλήλους
Οι όμιλοι λιανικών πωλήσεων δέχονται ισχυρές πιέσεις, καθώς η μείωση της καταναλωτικής δαπάνης έχει πλήξει σοβαρά τη βρετανική οικονομία.
Οι υψηλότερες τιμές τροφίμων και ενέργειας μειώνουν τα εισοδήματα των Βρετανών, τη στιγμή που η πτώση στις τιμές των μετοχών και των κατοικιών έχουν περιορίσει τον διαθέσιμο πλούτο των νοικοκυριών.
Newsroom ΔΟΛ

ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η "ΞΥΠΝΗΤΖΙΔΙΚΗ" ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ "ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ"-"ΤΑ ΜΜΕ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ"-"ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ" ΚΛΠ.

6 comments:

Greek Rider said...

Αυτά θα έχουμε συνέχεια από εδώ και πέρα;

Τdi said...

Woolworths: Ήδη,εδώ στη Γλασκώβη, 2 υποκαταστήματα έχουν κλείσει κατά την διάρκεια της παραμονής μου (2-3μήνες)!

...για να επιβεβαιώνόμαστε.

Τdi said...

@greek rider

Και τίποτα δεν είδαμε ακόμα...
Τα βαριά πλήγματα στην πραγματική οικονομία δεν έχουν "εξαπλωθεί" στο μέγιστο βαθμό..

geokalp said...

δεν έχω ιδέα του σημείου πέρα από το οποίο θα υπάρχει υπερβολή
π.χ. σήμερα διαβάζω ότι ο Μπαρόζο λέει πώς η κρίση εντός ΕΕ θα πατήσει και στο 2010...

gr

στις αρχές του '08 προσπαθούσα να προσδιορίσω τι ακριβώς σημαίνει ύφεση
μέσα από την όλη διαδικασία βγήκε ότι σημαίνει ανεργία
"μα καλά... δεν το ήξερες;"
άλλο να το συζητάς, άλλο να το σκέφτεσαι, άλλο να το επιβεβαιώνεις 2-3-4-5 φορές, άλλο να είσαι 100% σίγουρος, κι άλλο να σου τυχαίνει, όπως στο ξάδερφο μου στη ΝΥ (δείτε παλαιότερο ποστ Σαββάτου) αλλά και σε ένα μπάρμπα εκεί - συμπτωματικά μιλήσαμε σήμερα - που δεν έχει δουλειά εδώ και μήνες

tdi

εκεί που βρίσκεσαι μάλλον θα δεις διάφορα ακόμα
εάν έχεις μετρητά ή καλή πίστωση θα κάνεις μερικές πολύ καλές αγορές καθώς θα βλέπεις διάφορους να ξεπουλάνε πριν το λουκέτο

Greek Rider said...

Τα πουτάκια είναι μεγάλη ανακάλυψη..

geokalp said...

gr

γενικά τα παράγωγα...
όταν τα ανακαλύψαμε με κάτι φίλους τα ίδια λέγαμε!