27.11.08

Εθνική: Τρίτο "πακέτο" μέτρων

...η Εθνική Τράπεζα συνεχίζει απρόσκοπτα τη χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στηριζόμενη στην ισχυρή ρευστότητα που διαθέτει. Συγκεκριμένα :
• Θα διαθέσει, με βάση τον υπάρχοντα εγκριτικό της μηχανισμό, €1 δισ. για χρηματοδοτήσεις σε Επαγγελματίες και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις για το 2009, θέτοντας έτσι στόχο για αύξηση 20% στο συνολικό χαρτοφυλάκιο Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.
Αυξάνει τα υπάρχοντα όρια χρηματοδότησης για επιχειρήσεις – πελάτες της σε ποσοστό έως και 25% ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Το μέτρο αφορά σε περίπου 20.000 επιχειρήσεις.
• Προσφέρει νέο μακροπρόθεσμο δάνειο με χαμηλό επιτόκιο εκκίνησης από 5,90% για την χρηματοδότηση παγίων (επαγγελματική στέγη, εξοπλισμός), με στόχο τη μείωση του κόστους χρηματοδότησης και την υποστήριξη της ανάπτυξής τους.
• Δημιουργεί ειδική υπηρεσία η οποία θα υποδέχεται και θα επεξεργάζεται αιτήματα που θα υποβάλλονται από μικρομεσαίες επιχειρήσεις στα Καταστήματα της Τράπεζας, με στόχο την ευνοϊκή αναδιάρθρωση δανειακών τους υποχρεώσεων ώστε να διευκολύνεται η εξυπηρέτησή τους και να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία τους.
• Παράλληλα, αναστέλλει προγράμματα πλειστηριασμών που αφορούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για το διάστημα μέχρι 31/1/2009. Κατά συνέπεια, και τηρουμένων των νομίμων προθεσμιών, πλειστηριασμοί δεν θα γίνονται πρίν από την 17/3/2009.
• Υλοποιεί την ήδη αναγγελθείσα πρωτοβουλία της για τη χρηματοδότηση με κεφάλαια κίνησης νέων επιχειρήσεων με συνολικό ποσό €100 εκατ. Η ένταξη στο πρόγραμμα θα γίνεται με αίτηση των ενδιαφερομένων στα Καταστήματα της Τράπεζας, με βάση πιστοδοτικά κριτήρια όπου συνεκτιμάται το νεοσύστατο των επιχειρήσεων αυτών. Ανάλογα με την ανταπόκριση στο πρόγραμμα, η Τράπεζα θα εξετάσει σε κατάλληλο χρόνο την επέκτασή του. • Συμμετέχει στη νέα δράση του Υπουργείου Ανάπτυξης μέσω ΤΕΜΠΜΕ για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και επισπεύδει με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τη συμμετοχή της στα προγράμματα προνομιακής χρηματοδότησης για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

http://www.capital.gr/news.asp?Details=627845

Το τρίτο μέρος των μέτρων αποκαλύπτει μέρος της πραγματικής κοροϊδίας!
Δεν αστιεύομαι καθόλου!
Ας γράψω με δικά μου λόγια τι ακριβώς μέτρα παίρνει η ΕΤΕ:
1. αύξηση 20% του εγχώριου μεριδίου/χαρτοφυλακίου ΜΜΕ
2. όσοι αδυνατούν να αποπληρώσουν θα λαμβάνουν κι άλλη ..πίστωση!
3. έχει διαβάσει κάποιος δανειακή σύμβαση επιτοκίου χαμηλής εκκίνησης;
4. ειδική υπηρεσία που θα αλλάζει τις δανειακές συμβάσεις, πείτε μου με πιανού όφελος...
5. Αναστολή πληστηριασμών: τι να πεθάνεις Σάββατο, τι Κυριακή πρωϊ...
6. Τι επιτόκιο είπαμε θα έχει η νεοσύστατη επιχείρηση;
7. Δάνεια μέσω ΤΕΜΠΜΕ: αυτά έχουν την εγγύηση του Κράτους... μήπως θα έχει ζημία;

Με συγχωρείτε αλλά η "κρατική" τράπεζα κοροϊδευει με τις ευλογίες των ιθυνόντων...

Τέλος, πολύ θα ήθελα να έβλεπα μια σύγκριση τιμοκαταλόγων του καρτέλ των τραπεζών... Και θα ήθελα να δω την θέση ειδικά της ΕΤΕ...

No comments: