24.11.08

Δόλος

Άντε ακόμα μία φορά "ευλόγησον"!

22/10/08:
Ουγγαρία: Αύξηση επιτοκίων στο 11,5%
Η Κεντρική Τράπεζα της Ουγγαρίας προχώρησε σε αύξηση των επιτοκίων κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, σε μια αιφνιδιαστική επιχείρηση «διάσωσης» του εθνικού νομίσματος, που διολίσθησε κοντά σε ρεκόρ έναντι του ευρώ. Η Magyar Nemzeti Bank αύξηση το βασικό επιτόκιο στο 11,5%, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο 2004, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας από τη Βουδαπέστη. Η κίνηση ακολουθεί την κάθετη διολίσθηση μετοχών, ομολόγων και νομίσματος τις δύο τελευταίες εβδομάδες, εξαιτίας των πωλήσεων εγχώριων ενεργητικών από τους επενδυτές εξαιτίας του υψηλού ξένου δανεισμού και της επιβράδυνσης της ανάπτυξης στη χώρα. Το φιορίνι διολίσθησε έως τα 283,35 φιορίνια ανά ευρώ και κινείται μετά την κίνηση της τράπεζας στα 275,35.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/386916/ArticleNewsWorld.aspx
Η ΛΑΘΟΣ ΚΙΝΗΣΗ...
ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΕ ΤΡΕΛΗ ΥΦΕΣΗ...

24/11/2008
Ουγγαρία: Μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης
Σε μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης στο 11% προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ουγγαρίας, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, εκπλήσσοντας τους αναλυτές που εκτιμούσαν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρούσε αμετάβλητα τα επιτόκια της. Στο απόηχο της μείωσης των επιτοκίων, το ουγγρικό φιορίνι ενισχύεται έναντι του ευρώ και δολαρίου κατά 3% και 4,5% αντίστοιχα.Οι αναλυτές κάνουν λόγο και για νέες μειώσεις των επιτοκίων στο επόμενο διάστημα καθώς η ουγγρική οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της ύφεσης.
http://www.capital.gr/news.asp?Details=624919

Τώρα πως γίνεται το athenstock να βλέπει αυτό που "αναλυτές" και "ούγγροι κεντρικοί τραπεζίτες" δεν βλέπουν είναι ένα μυστήριο...
Είτε βλέπω πολύ καθαρά είτε εκείνοι δεν βλέπουν πέρα από τη μύτη τους...
Αλλά εγώ βλέπω πλέον δόλο...

No comments: