30.3.10

Ελλάκτωρ: Υπογραφή τριών συμβάσεων από θυγατρική

Στην υπογραφή τριών συμβάσεων προχώρησε η Ηλέκτωρ ΑΕ, θυγατρική της Ελλάκτωρ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία υπέγραψε σύμβαση παραχώρησης αναφορικά με το έργο «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση και παραχώρηση της εκμετάλλευσης για 25 έτη Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Νομού Ημαθίας' μεταξύ της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. (Ανάδοχος) και του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Ο.Τ.Α. Νομού Ημαθίας (Αναθέτουσα Αρχή).

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή της πρώτης μονάδας ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα, συνολικής δυναμικότητας 100.000 τόνων ετησίως, καθώς και παραπλήσιο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), ενώ για την επεξεργασία των απορριμμάτων, αναλόγως με τη σύσταση αυτών, θα χρησιμοποιείται συνδυασμός αερόβιας και αναερόβιας διαδικασίας.

Ο Ανάδοχος θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου με ιδίους πόρους (ίδια και δανειακά κεφάλαια).

Επίσης, η Ηλέκτωρ υπέγραψε σύμβαση παροχής υπηρεσιών αναφορικά με το έργο «Επείγουσες υπηρεσίες υποστήριξης λειτουργίας συντήρησης και επισκευής του Ε.Μ.Α.», μεταξύ της αναδόχου κοινοπραξίας ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. - ENVITEC A.E. (μερίδιο 50% αντιστοιχεί σε κάθε μέλος) και του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ - Αναθέτουσα Αρχή).

Το ετήσιο συμβατικό αντικείμενο του έργου ανέρχεται σε € 17.668.000 πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. και αναθεώρησης και περιλαμβάνει την λειτουργία και συντήρηση του υφιστάμενου Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης (Ε.Μ.Α.) που διατηρεί ο ΕΣΔΚΝΑ στην περιοχή των ’νω Λιοσίων. Η διάρκεια της σύμβασης είναι ετήσια με δικαίωμα παράτασης για έξι μήνες, ενώ η συνολική εισερχόμενη ποσότητα απορριμμάτων ανέρχεται σε 254.000 τόνους ετησίως.

Τέλος, υπεγράφη σύμβαση παροχής υπηρεσιών αναφορικά με το έργο «Υπηρεσίες λειτουργίας μονάδων επεξεργασίας στραγγισμάτων των ΧΥΤΑ Φυλής και Άνω Λιοσίων» μεταξύ της Ηλέκτωρ και του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ - Αναθέτουσα Αρχή).

Η σύμβαση είναι πενταετούς διάρκειας, ενώ το συμβατικό αντικείμενο ανέρχεται σε € 14.363.000 πλέον Φ.Π.Α. και αναθεωρήσεων. Οι προαναφερθείσες μονάδες επεξεργάζονται 600 κυβικά στραγγισμάτων ημερησίως και χρησιμοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες αντίστροφης όσμωσης και εξάτμισης.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1796497

No comments: