27.6.11

Σταρκ: «Εκνευριστικές» οι δηλώσεις Βενιζέλου για νέα διαπραγμάτευση

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιούργκεν Σταρκ, εξέφρασε τη Δευτέρα έντονη δυσαρέσκεια για την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, ότι το δεύτερο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα θα πρέπει να βασίζεται σε άλλη βάση από το προηγούμενο.

Σε μία προσπάθεια να πείσει τους αντάρτες του ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ο Βενιζέλος είπε το Σαββατοκύριακο ότι η ψήφισή του είναι αναγκαία για να μπορέσει η χώρα να διαπραγματευτεί ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης, με ευνοϊκότερους όρους για την Ελλάδα από το πρώτο.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Βενιζέλου σε συνέδριο της εφημερίδας Welt, ο κ. Σταρκ είπε ότι τις «βρίσκει εκνευριστικές», προσθέτοντας ότι δεν δημιουργούν εμπιστοσύνη ούτε στην Ευρώπη, ούτε διεθνώς. Το κύριο πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι η χρηματοδότηση, συμπλήρωσε ο κ. Σταρκ, αλλά ο εκσυγχρονισμός της οικονομίας της.
Το μόνο σχέδιο για την Ελλάδα είναι αυτό που βρίσκεται τώρα στο τραπέζι, δήλωσε ο κ. Σταρκ, και αυτό πρέπει να εφαρμοστεί.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=111479354

No comments: