28.6.11

Τεχνική ανάλυση:Βλέπει συρρίκνωση spread στο 9,5%

Το πρόσθετο yield που απαιτούν οι επενδυτές για να κρατούν ελληνικά ομόλογα αντί για γερμανικά, το αποκαλούμενο spread, είναι πιθανό να διολισθήσει κατά το ένα τρίτο σχεδόν, ως αντίδραση στην πολύ ταχεία αναρρίχησή του, σύμφωνα με τεχνική ανάλυση του αρμόδιου τμήματος της Daiwa Securities Capital Markets.

Το yield στο 10ετές ελληνικό ομόλογο ανήλθε στο ρεκόρ του 18,35% στις 17 Ιουνίου και η απόκλιση, το spread ανάμεσα στο ελληνικό ομόλογο και το αντίστοιχο γερμανικό έφτασε την ίδια ημέρα στις 15,03 ποσοστιαίες μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα της ιστορίας του. Διαμορφώθηκε χθες περί τις 13,92 μονάδες.
Το spread αναρριχήθηκε λοιπόν μέσα στον μήνα πάνω από το αποκαλούμενο «κανάλι κλιμάκωσης» που εκτείνεται από τον Μάιο 2010, γεγονός που δείχνει ότι έχει φτάσει πιθανόν σε «υπερβολικά επίπεδα.»
Η διεύρυνση της ψαλίδας των αποδόσεων τείνει να κάνει παύση μετά το τέλος κάθε τριμήνου, κι αυτό σημαίνει ότι η πρόσφατη αναρρίχηση πιθανόν να τελειώσει μετά την λήξη αυτού του μήνα, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, που εκτιμά ότι η απόκλιση εντέλει ίσως συρρικνωθεί στις 9,5 ποσοστιαίες μονάδες.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/646373/Article.aspx

No comments: