26.10.11

Μέρκελ - Σαρκοζί σκοπεύουν να συσκεφθούν οι ίδιοι με τους τραπεζίτες Στο 50% «τα βρίσκουν» ΕΕ και τραπεζίτες

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Στη «σολομώντεια λύση» του 50% φαίνεται ότι συγκλίνουν οι συζητήσεις μεταξύ των αξιωματούχων και των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους εκπροσώπους του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF).

Ωστόσο μοιάζει απίθανο να ληφθούν σήμερα συγκεκριμένες αποφάσεις περί του ακριβούς ποσοστού.

Όπως αναφέρει πηγή του Αθηναϊκού Πρακτορείου ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί και η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ εξετάζουν το ενδεχόμενο να διαπραγματευτούν οι ίδιοι στη διάρκεια της νύχτας με τις πιστώτριες τράπεζες της Ελλάδας προκειμένου να τις πείσουν να αποδεχθούν ζημιές της τάξης του 50%.

Δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρει ότι ο επικεφαλής της ιταλικής UniCredit Φεντερίκο Γκιτσόνι δήλωσε ότι ένα κούρεμα των ελληνικών ομολόγων κατά 40-50% θα ήταν αποδεκτό.

Ταυτόχρονα πηγές της ίδιας εφημερίδας από τις Βρυξέλλες εμφανίζουν τους Ευρωπαίους συναινετικούς σε λύση για κούρεμα «τουλάχιστον 50%».

Την ίδια εκτίμηση επιβεβαιώνει η δήλωση του αυστριακού καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου ότι «το κούρεμα μεταξύ 40% και 50% αποτελεί μέρος των συζητήσεων».

Ο επικεφαλής του IIF εμφανίστηκε από χθες διαλλακτικότερος σε σχέση με την αρχική επιμονή για κούρεμα 40% προτείνοντας μείωση κοντά στο 45%.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος διέψευσε νωρίτερα τις πληροφορίες του Bloomberg για διακοπή των συζητήσεων με τους τραπεζίτες, προέβλεψε ότι οι συζητήσεις «θα καταλήξουν πιθανότατα στο 50%».

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=427148&h1=true

No comments: