31.10.11

Ρεν: Ανοικτή η ΕΕ στις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες

Η Ευρωπαϊκη Ενωση είναι έτοιμη να συζητήσει τη δημιουργία στην Ελλάδα «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» αν η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει το συγκεκριμένο σχέδιο για να βελτιώσει τις επιχειρηματικές συνθήκες στη χώρα, δηλώνει ο επίτροπος Ολι Ρεν σε απάντηση του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Οι συγκεκριμένες ζώνες προσφέρουν στις επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν εκεί μια σειρά από προνόμια. Αυτά είναι εμπορικά, απλοποιημένες διαδικασίες εμπορικών συναλλαγών και πιθανά διαφορετικά επίπεδα αμοιβών και φορολόγησης απ’ ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Είναι μια ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζι από τους Γερμανούς που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην χώρα μας και διεκδικούν περισσότερο συμφέροντες όρους.

Το θέμα επανέρχεται τώρα στην επικαιρότητα καθώς ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων Ολι Ρεν απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αναφέρει πως «πιστεύουμε πως είναι μια ιδέα που θα πρέπει να εξετάσουν οι ελληνικές αρχές, αν δηλαδή θα προχωρήσουν σε αυτές τις πρωτοβουλίες. Αν η κυβέρνηση το αποφασίσει, η Κομισιόν είναι έτοιμη να συζητήσει με την Ελλάδα την πιθανότητα να δοκιμαστούν αυτές οι ιδέες στην πράξη».

Ο κ. Ρεν σημειώνει πως Ελλάδα δεν έχει υποβάλει σχετικό αίτημα και πως αν αυτό γίνει θα πρέπει να εξεταστεί με προσοχή για λόγους πολιτικής, φορολογίας και επιχειρηματικότητας.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/664268/Article.aspx

__________________________________________

έχουν πάρει έμπνευση από τη Νέα Μανωλάδα Ηλείας
είμαστε πιο μπροστά από ότι νομίζουν

No comments: