8.3.13

Σε 10 χρόνια η σημερινή κρίση στην Ελλάδα θα είναι ανάμνηση

Στον απόηχο της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στον Καναδά, η εφημερίδα "Οτάβα Σίτιζεν" δημοσίευσε συνέντευξή του με τίτλο "Ο Έλληνας υπουργός αποκαλύπτει τα σχέδια της ανάπτυξης".
Στη συνέντευξη, ο υπουργός Εξωτερικών λέει ότι η σημερινή κρίση σε 10 χρόνια θα είναι "μία ανάμνηση η οποία θα λειτουργεί αποτρεπτικά στην επανάληψη των λαθών του παρελθόντος και θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα πιο ασφαλές και με ευημερία μέλλον".
Ο κ. Αβραμόπουλος προέβλεψε ότι η Ελλάδα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια θα έχει αναμορφώσει τις κρατικές της δομές και θα έχει θέσει ισχυρές βάσεις για βιώσιμη ανάπτυξη η οποία θα βασίζεται στην ανταγωνιστικότητα και τη δημοσιονομική υπευθυνότητα.
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως τα μέτρα λιτότητας είναι αναγκαία αλλά για να είναι επιτυχή θα πρέπει να συνοδεύονται από επενδύσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη.
Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε εξάλλου ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι απασχολημένη με την προώθηση των ξένων επενδύσεων, επισημαίνοντας ότι η ελληνική οικονομία έχει βελτιωθεί δραστικά τους τελευταίους μήνες. Είπε ακόμη πως η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο στη μείωση του ελλείμματος και ελπίζει ότι σύντομα θα έχει πλεόνασμα.
Αναφερόμενος στο θέμα της καταπολέμησης της διαφθοράς, τόνισε ότι η Ελλάδα, σε συνεργασία με την ΕΕ, έχει προχωρήσει στην κατάρτιση σχεδίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς το οποίο προωθεί τη συνεργασία υπηρεσιών διοικητικής μεταρρύθμισης, οικονομίας, δικαιοσύνης και δημόσιας τάξης και στοχεύει στην αποτροπή, διάγνωση καθώς και παραπομπή των φαινομένων διαφθοράς.
Σχετικά με την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας ανέφερε ότι γίνονται βήματα προς τη διευκόλυνση των στρατηγικών επενδύσεων, την εξυπηρέτηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των ελληνικών εταιρειών, καθώς και τον εξορθολογισμό.
Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε επίσης ότι η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Καναδά-ΕΕ θα ενισχύσει περαιτέρω τους δεσμούς των δύο χωρών, ενώ αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της συμφωνίας για την κινητικότητα των νέων μεταξύ Ελλάδας και Καναδά.
Ο κ. Αβραμόπουλος προσκάλεσε τους Καναδούς να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές και κάλεσε τις καναδικές εταιρείες να επενδύσουν στην Ελλάδα τονίζοντας ότι επιθυμεί ο Καναδάς να είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη νέα ελληνική οικονομία που δημιουργείται.

http://news247.gr/eidiseis/politiki/avramopoylos_se_10_xronia_h_shmerinh_krish_sthn_ellada_tha_einai_anamnhsh.2157813.html

______________________________________

της σχολής δράκουλα Χανίων...
πλέον δεν προσπαθούν να σκεφτούν τίποτε πρωτότυπο...

 

No comments: