11.3.13

ΔΕΗ:Στα €6,80 αυξάνει την τιμή η JPMorgan

Στα 6,80 ευρώ ανά μετοχή, από 3,20 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή-στόχο για τη ΔΕΗ η JPMorgan, με έκθεσή της στις 11/3, διατηρώντας αμετάβλητη τη σύσταση «neutral».

Ο διεθνής οίκος αναφέρει πως η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ έχει υπερπενταπλασιαστεί από τα χαμηλά του Ιουνίου 2012, κυρίως λόγω της μείωσης του μακροοικονομικού ρίσκου της Ελλάδας.

Θεωρεί πως η κύρια πρόκληση για τη ΔΕΗ τώρα είναι να συγκεντρώσει χρήματα και όχι η αύξηση των τιμολογίων. Τα τιμολόγια αναμένεται να αυξηθούν και πάλι τον Μάιο/Ιούνιο, όμως οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί συνεχίζουν να αυξάνονται.

Παράλληλα, η JPMorgan εκτιμά πως τα σχέδια της ΔΕΗ για ιδιωτικοποίηση της μίνι- ΔΕΗ μέσα στα επόμενα 3 χρόνια, θα μπορούσε να είναι θετικά για την Επιχείρηση διότι μακροπρόθεσμα η παρουσία ανταγωνιστή θα μπορούσε να βελτιώσει την ρυθμιστική διαφάνεια.

Ο οίκος αυξάνει την εκτίμησή του για τα κέρδη ανά μετοχή του 2012 κατά 57% λόγω της υψηλότερης του αναμενόμενου ζήτησης ηλεκτρισμού και της φθηνότερης χρηματοδότησης, ενώ μειώνει την εκτίμησή της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2013 κατά 15% λόγω των υψηλότερων προβλέψεων. 

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/762794/Article.aspx

No comments: