9.3.13

Στο ίδιο μήκος κύματος με την BlackRock και η Goldman Sachs - Προτιμήστε μετοχές κι όχι ομόλογα, προτρέπει ο Jim O’Neill - Φθηνές οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας

Στο ίδιο μήκος κύματος με την BlackRock κινείται και η Goldman Sachs, προτρέποντας τους επενδυτές, δια στόματος του Jim O’Neill, να προτιμήσουν μετοχές αντί για ομόλογα.
Προτιμήστε μετοχές, οι οποίες παραμένουν φθηνές κι όχι ομόλογα, προτρέπει ο Jim O’Neill, της Goldman Sachs, καθώς εκτιμά ότι  αποτελούν την πιο ενδιαφέρουσα κατηγορία στοιχείων ενεργητικού αυτή τη στιγμή.
Όπως δήλωσε στο Bloomberg το στέλεχος της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η αγορά της Ιαπωνίας παραμένει φθηνή παρά το ράλι, όπως φθηνές παραμένουν οι περιφερειακές αγορές της Ευρώπης και οι αγορές των BRIC’s.
O πρόεδρος της Goldman Sachs Asset Management, εκτιμά ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από την Ευρώπη και η δημοσιονομική εικόνα βελτιώνεται μα αργά αλλά σταθερά βήματα. Επίσης, χαρακτηρίζει ισχυρό το momentum στη αμερικανική αγορά.
Εν τω μεταξύ, τους... κινδύνους που κρύβει η παγκόσμια αγορά ομολόγων επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν οι αναλυτές της BlackRock, σε έκθεσή τους, την οποία έχει παρουσιάσει το bankingnews.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην ανάλυσή της η BlackRock, συνεχίζει να προτιμά τις μετοχές έναντι των ομολόγων.
Ποιοι είναι όμως οι κρυφοί κίνδυνοι που συνδέονται με την αγορά ομόλογων;
Η BlackRock παρουσιάζει:
- Το τέλος κάποια στιγμή της συνεχούς ποσοτικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες.
Όσο οι ανά τον κόσμο οικονομίες ανακάμπτουν, τόσο θα αυξάνονται οι πιθανότητες οι κεντρικές τράπεζες να βάλουν ένα τέλος στα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης.
Τότε οι πιέσεις στην αγορά ομολόγων θα αυξηθούν.
- Οι υπερβολικές και συχνά ακραίες τοποθετήσεις.
Σε ένα περιβάλλον χαμηλών αποδόσεων, η διάθεση των επενδυτών για ανάληψη ρίσκου αυξάνεται σημαντικά.
- Η ευαισθησία των ομολόγων σε κάθε μεταβολή επιτοκίων.
Η εν λόγω εξέλιξη μπορεί να πυροδοτήσει μεγάλη αστάθεια στις αγορές ομολόγων.

http://www.bankingnews.gr/texnikianalisiektheseis/item/81825-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%AF%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%AE%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-blackrock-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-goldman-sachs-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%AE%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%AD%CF%82-%CE%BA%CE%B9-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%BF%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-jim-o%E2%80%99neill-%CF%86%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%AD%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%AD%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82


Οι μετοχές αποτελούν την πιο ενδιαφέρουσα κατηγορία στοιχείων ενεργητικού τη δεδομένη στιγμή, δήλωσε στο Bloomberg ο Jim O’Neill της Goldman Sachs.

"H Iαπωνία είναι ακόμα φθηνή, παρά το τεράστιο ράλι" ανέφερε ο κ. O’Neill, λέγοντας ότι παραμένουν φθηνές και οι αγορές των BRIC’s και της περιφέρειας της Ευρώπης.

"Οπότε πιστεύω ότι οι χρηματιστηριακές αγορές είναι προτιμότερες από τις αγορές πιστώσεων και ειδικά από τα κρατικά ομόλογα" πρόσθεσε.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/762496/ArticleNewsWorld.aspx
_____________________________________

είναι πάρα πολύ βολική αυτή η στρατηγική (για την BR και τη GS)


No comments: