2.3.13

«Γη και ύδωρ» από Μπερσάνι στον Γκρίλο για να κυβερνήσει

Το τελευταίο του χαρτί παίζει ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι μετά την πύρρειο νίκη του στις βουλευτικές εκλογές. Προχωρά σε καταναγκαστικό άνοιγμα προς τον Μπέπε Γκρίλο, τον οποίον για τόσα τον κατηγόρησε προεκλογικά προκειμένου τώρα να αναλάβει τις τύχες της Ιταλίας.
Στη συνέντευξή του στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα La Repubblica o Γ.Γ. Δημοκρατικού Κόμματος παρουσιάζει ένα σχέδιο οκτώ σημείων, που θα εμφανίσει στο κοινοβούλιο ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης.
Προσφέρει στον Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος ηγείται του «Κινήματος των Πέντε Αστέρων» με την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη, το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και κορυφαίες υπουργικές θέσεις.
Όπως εξηγεί δεν θέλει να συνυπάρξει με τον Μπερλουσκόνι, κατηγορώντας τον ότι οδήγησε τη χώρα σε αυτήν την κατάσταση.
Το μπλογκ του Μπέμπε Γκρίλο αρχίζει να γεμίζει πάντως από απόψεις ψηφοφόρων του που τον καλούν να συμμετάσχει σε συνασπισμό με τον Μπερσάνι.
Ο ίδιος ο πρώην τηλεαστέρας κωμικός, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, για τη στάση, που τήρησε απέναντι στον Πέερ Στάινμπουργκ, υποψήφιο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) στη Γερμανία, που χαρακτήρισε Μπερλουσκόνι και Γκρίλο «κλόουν».
Ο Ναπολιτάνο είχε ακυρώσει την προγραμματισμένη συνάντησή του με τον Πέερ Στάινμπουργκ, οποίος δέχθηκε επικρίσεις και από αρκετά στελέχη του κόμματός του.

http://gr.euronews.com/2013/03/01/bersani-rules-out-getting-into-bed-with-silvio-berlusconi/

No comments: