10.3.13

Σαμαράς: Δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας

Με δύο διαδοχικές συνεδριάσεις, της Εκτελεστικής Γραμματείας και της Πολιτικής Επιτροπής, ξεκίνησε η πορεία της Ν.Δ. προς το Συνέδριο.

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δύο πρώτες δεσμεύσεις της Ν.Δ. έχουν ήδη γίνει πραγματικότητα: να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ και να μειωθεί το χρέος με επιμήκυνση και χαμηλότερα επιτόκια.

«Τα πετύχαμε χωρίς να μεσολαβήσει χρεοκοπία που θα σημάδευε την Ελλάδα για πολλές δεκαετίες» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «χωρίς την παράταξή μας, δεν θα είχε σωθεί η πατρίδα», χωρίς πάντως να υποβαθμίσει τη σημασία της υπέρβασης που έκαναν τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Δημοκρατική Αριστερά.

Αναφερόμενος στα όσα έχουν γίνει το τελευταίο 8μηνο, ο κ. Σαμαράς είπε ότι έχουν γίνει πολλά και ότι η κυβέρνηση των τριών κομμάτων πασχίζει να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση, να φέρει νέες επενδύσεις που θα μειώσουν την ανεργία. Στο σημείο αυτό εξαπέλυσε επίθεση στην Αντιπολίτευση, φωτογραφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Από όλα έχει ο μπαξές τους. Δεν μας πτοούν οι απειλές τους. Αυτή η παράταξη δεν έχει καμία υποχρέωση να απολογείται στις συνιστώσες ενός ασυγκράτητου λαϊκισμού» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «βγήκαμε από την εντατική, αλλά όχι από το νοσοκομείο». Επίσης αναγνώρισε τις δυσκολίες που περνά η ελληνική οικογένεια, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας ενώ πρόσθεσε ότι όταν έρθει η ανάκαμψη θα διορθωθούν αδικίες. «Αυτά που περνάμε είναι πολύ οδυνηρά και αυτό τον πόνο τον νιώθω πρώτα εγώ και θέλω να βγούμε από την κρίση μια ώρα αρχύτερα», τόνισε ο κ. Σαμαράς.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/762630/Article.aspx

No comments: