6.3.13

Οι τραπεζικές αλλαγές πρέπει να προωθηθούν γρήγορα παρά τις ενστάσεις

Τη λύπη του για την αντίθεση της Μ. Βρετανίας σχετικά με την έγκριση των νέων κανόνων του τραπεζικού κλάδου εξέφρασε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Jeroen Dijsselbloem.
Ο J. Dijsselbloem ανέφερε ότι επιθυμεί τα μέτρα για τα νέα κεφαλαιακά αποθέματα για τις τράπεζες και συμφώνησε στο να εγκριθούν γρήγορα τα ανώτατα όρια στα bonus των τραπεζιτών, παρά τη βρετανική αντίθεση στο τελευταίο.
«Θα προτιμούσα να έχουμε τη βρετανική συμφωνία», δήλωσε στους δημοσιογράφους αποχωρώντας από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Στο τέλος της ημέρας, οι Βρετανοί θα πρέπει να αποφασίσουν αν το πακέτο είναι καλό στο σύνολό του και αρκετά σημαντικό ώστε να δώσουν τη στήριξή τους».
Παράλληλα, τόνισε πως οι περισσότερες από τις άλλες χώρες είναι ευχαριστημένες με την ταχύτητα με την οποία έχει προοδεύσει το θέμα. «Οι περισσότερες έχουν δηλώσει πόσο σημαντικό είναι αυτό το πακέτο», συμπλήρωσε.
Σημειώνεται πως οι Ολλανδοί πιέζουν για εφαρμογή αυστηρότερου ορίου 20% για τα bonus, τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε εθνικό.
http://www.capital.gr/news.asp?id=1744315

No comments: