6.3.13

ΙΟΒΕ: Σε υψηλό διετίας το οικονομικό κλίμα

Στις 86,9 μονάδες – το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας διετίας – ανήλθε ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο, από 85,8 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ.
Βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών καταγράφεται σε όλους τους επιμέρους τομείς, πλην του Λιανικού Εμπορίου, όπου η απαισιοδοξία εντείνεται. Σταθερότητα, σε χαμηλά επίπεδα, καταγράφεται και στον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.
Όπως σημειώνει το ΙΟΒΕ, η σταθεροποίηση της εικόνας επιβεβαιώνει ότι πολίτες και επιχειρήσεις προσπαθούν να προσαρμοστούν στα δεδομένα που δημιουργεί η εφαρμογή και υλοποίηση των πρόσθετων μέτρων που ψηφίστηκαν τον Οκτώβριο, αλλά και η απόφαση των εταίρων μας για συνέχιση της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.
Η καταναλωτική εμπιστοσύνη πάντως παραμένει αρκετά υποτονική με απαισιόδοξες εκτιμήσεις και προβλέψεις των πολιτών τόσο για τα προσωπικά οικονομικά όσο και για το σύνολο της οικονομίας. Ο προβληματισμός για το ζήτημα της αυξανόμενης μακροχρόνιας ανεργίας παραμένει έντονος και ενισχύει την αβεβαιότητα σε υψηλά επίπεδα.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/622500

No comments: