6.3.13

Επιστρέφει η όρεξη για ρίσκο σε ευρωπαϊκά ακίνητα

Ξαναβρίσκουν την όρεξή τους για assets υψηλότερου κινδύνου οι ευρωπαίοι επενδυτές ακινήτων, καθώς οι φόβοι για την οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης υποχωρούν και τα περιζήτητα ακίνητα στις καλύτερες γειτονιές ακριβαίνουν.

Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρείας συμβούλων ακινήτων CBRE Group σε 362 επενδυτές, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και ορισμένα από τα μεγαλύτερα funds ακινήτων του κόσμου, περισσότεροι επενδυτές ψάχνουν φέτος να αγοράσουν καλά δευτερεύοντα ή προστιθέμενης αξίας ακίνητα που χρειάζονται ανακαίνιση, σε σχέση με πέρυσι.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τον τύπο των ακινήτων που προσελκύει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ποσοστό άνω του 40% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε πως ενδιαφέρονται να αγοράσουν assets και των δυο προαναφερθέντων κατηγοριών το 2013. Πέρυσι μόνο το 35% είχε δηλώσει ότι θέλει να αγοράσει καλά δευτερεύοντα ακίνητα, ενώ περίπου το 30% δήλωσε πως ενδιαφέρονταν να αγοράσει ακίνητα προστιθέμενης αξίας.

«Υπάρχει τώρα σημαντικά μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε ευκαιρίες υψηλότερου ρίσκου» ανέφερε ο Peter Damesick της CBRE. «Οι επόμενοι 12 μήνες θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την αρχή της αντιστροφής της ισχυρής πόλωσης που χαρακτήριζε την ευρωπαϊκή αγορά επενδύσεων ακινήτων τα τελευταία δυο χρόνια», τόνισε.

Οι επενδυτές απέφευγαν τα τελευταία χρόνια ακίνητα υψηλότερου ρίσκου –όπως για παράδειγμα παλαιά κτίρια γραφείων με λιτότερο οικονομικά σταθερούς ενοίκους- καθώς η ευρωζώνη διολίσθαινε σε ύφεση. Αντιθέτως, στρέφονταν σε πιο ασφαλή «στοιχήματα» σε πρωτεύουσες όπως το Λονδίνο και το Παρίσι. 

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/761846/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: