8.3.13

Τα αποτελέσματα των stress tests της Fed στις τράπεζες

Οι 17 από τις 18 μεγαλύτερες τράπεζες των ΗΠΑ θα μπορούσαν να αντέξουν μία ραγδαία οικονομική επιβράδυνση διατηρώντας επαρκή κεφάλαια για να αντιμετωπίσουν τις ζημιές, ανακοίνωσε η Federal Reserve, ανοίγοντας πιθανότατα το δρόμο για πληρωμές υψηλότερων μερισμάτων και μεγαλύτερες επαναγορές μετοχών.

Οι αξιωματούχοι της Fed διευκρινίζουν πως τα αποτελέσματα των ετήσιων stress tests των τραπεζών δεν καταλήγουν σε μία ξεκάθαρη "επιτυχία" ή "αποτυχία" αφού δεν λαμβάνουν υπόψιν τα πιο πρόσφατα σχέδια των τραπεζών για τα μερίσματα και τις επαναγορές μετοχών.

Τα αποτελέσματα της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ δείχνουν πως οι τράπεζες έχουν ανακάμψει από την περίοδο που βρίσκονταν στο επίκεντρο της πιο σφοδρής χρηματοπιστωτικής κρίσης μετά τη Μεγάλη Ύφεση. Παρ΄ολ΄ αυτά δείχνουν επίσης πως οι μεγαλύτερες τράπεζες θα βρίσκονταν αντιμέτωπες με μεγάλες ζημιές στην περίπτωση μιας ραγδαίας οικονομικής επιβράδυνσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Fed, η Bank of America θα έχανε 51,8 δισ. δολάρια στο διάστημα από τα τέλη του 2012 έως τα τέλη του 2014, εξαιτίας κυρίως των "τοξικών" δανείων. Η JP Morgan και η Citigroup θα κατέγραφαν ζημιές 32,3 δισ. δολ. και 28,6 δισ. δολ. αντίστοιχα.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1746649


http://www.bloomberg.com/news/2013-03-07/fed-stress-tests-show-17-of-18-banks-weathering-severe-recession.html

 

No comments: